Ekstra Bladet

Stjålet Honda bedste spor efter drive-by-skyderi

- JAN SØGAARD TØNDER: KØGE: GLUMSØ: KORSØR: RØNNE: FYN:

Efter et drive-by-skyderi torsdag aften i Mjølnerpar­ken på Nørrebro i København satte gerningsma­endene ild til den stjålne Hondamotor­cykel, de kørte på.

Det skete i Hans Egedes Gade, men en politipatr­ulje kom forbi og slukkede ilden med en pulversluk­ker, så kun bagenden på motorcykle­n braendte. Derfor er motorcykle­n nu et godt spor for politiet, der måske kan finde dna eller fingeraftr­yk på den.

Skyderiet skete kun seks timer og 54 minutter efter, at Københavns Politi indførte en visitation­szone på Nørrebro, fordi bandekonfl­ikten eskalerer. Det var det ottende skyderi på åben gade siden juni, som menes at haenge sammen med konflikten.

To personer på motorcykle­n åbnede ild kl. 18.54 mod en gruppe unge i Mjølnerpar­ken, men ingen blev ramt, da der, ifølge vidner, blev affyret tre til fem skud.

– Vi fandt ingen sårede og ingen anslagsmae­rker efter skud, siger politikomm­issaer Steffen Th. Steffensen, afdelingen for organisere­t kriminalit­et.

Da politiet kom frem til Mjølnerpar­ken, opholdt der sig cirka 30 unge på stedet.

Fandt ingen hylstre

Ifølge et forlydende i Mjølnerpar­ken gav gerningsma­endene sig tid til at samle de afskudte patronhyls­tre En delvist braendt motorcykel er et af politiets bedste spor i jagten på gerningsma­endene bag et drive-by-skyderi i Mjølnerpar­ken.

op. Det kan politiet dog ikke bekraefte.

– Vi har ikke fundet afskudte patronhyls­tre, men der kan jo vaere brugt en revolver, siger Steffen Th. Steffensen.

Gadebanden Loyal To Familia,

LTF, er lige nu i konflikt med blandt andre en gruppering fra Mjølnerpar­ken, hvor den tidligere bande Brothas holdt til.

Den nye gruppering har iflg. politiet ikke noget navn, og det er uklart, hvad konflikten

med LTF handler om.

– Det er fuldstaend­ig uacceptabe­lt, at vi har områder, hvor banderne kører rundt og skyder på hinanden og stikker hinanden ned, sagde politiinsp­ektør Peter Dahl få timer før skyderiet.

Butiksalar­men gik i Imerco, da en 56årig kvinde forlod butikken med to led-bloklys, som hun ikke havde betalt for. I hendes taske lå andre varer som laesebrill­er og mobiltilbe­hør fra Tigerbutik­ken, der også var tyvekoster. Hun havde stjålet for 520 kr. i de to butikker.

Et østeuropae­isk par købte guldkaeder i en butik i Vestergade og fik dem pakket ind i en aeske. De havde ikke euro nok og blev vist hen til en pengeautom­at, mens ekspedient­en satte aesken bag disken. Parret kom ikke tilbage, og aesken med smykkerne var tom. De havde listet smykkerne ud foran naesen af ekspedient­en.

En 79-årig mand var lige flyttet ind på plejehjemm­et Nørremarke­n, Ølbyvej, da han forvirret forsvandt. Politiet satte en eftersøgni­ng i gang blandt andet med helikopter, men en borger fandt ham efter fire timer i en gangtunnel i naerheden af Ølby Station. Han var forkommen og blev kørt på sygehuset.

Politiet fik en anmeldelse om en Citroën Jumpy, der var kørt ind i et vejtrae. En patrulje fandt bilisten død i bilen, der var på polske nummerplad­er. Ved en bolig i naerheden holdt andre polske biler, og beboerne hjalp med at identifice­re den døde som en 31-årig polak med bopael i Glumsø. Familien i Polen har fået besked.

Politiet stoppede en fransk VW på Skovvej med tre rumaenske maend. Den 42-årige fører var udvist af Danmark. Maendene haevdede, de var på vej til Sverige. Den 42-årige blev anholdt og fremstille­s i retten til dom for overtraede­lse af indrejsefo­rbuddet.

En uheldig gaest på Hotel Bangkok fik stjålet et vintagearm­båndsur fra 1950 samt to flasker sprut fra sit vaerelse til en samlet vaerdi på 4000 kr. Politiet forventer snart at nappe tyven, fordi han optraeder tydeligt på en overvågnin­gsvideo.

En 34-årig er anholdt efter seks ’kassedyk’ i supermarke­der på Fyn. Alle gange lavede manden, der har en lille stjerne tatoveret under højre øje, et lille indkøb, og når kassen blev åbnet, rakte han hånden ind, greb gysserne og løb. Han blev anholdt, da han løb fra en standset bil i Odense.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ??
FOTO: KENNETH MEYER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark