Ekstra Bladet

Vi er blevet forsinket

-

Hos Sydtrafik, som står for busdriften i Kolding, har man maerket konsekvens­erne, når bilisterne har forsøgt at snige sig gennem busslusen. Det er nemlig Sydtrafiks busser og dermed passagerer, der bliver forsinket, når de må vente på en bil, som er kørt fast.

– Slusen er lavet til, at vi uden problemer kan passere den. Vi prøvekørte den sammen med Kolding Kommune, og det gik fint, men udfordring­en kommer, når en personbile­jer mener, de godt kan vaere der. Det kan de ikke. Og så er der jo også gennemkørs­el forbudt, siger Lars Berg, direktør i Sydtrafik til Ekstra Bladet.

– Det har konsekvens for vores busser, når der holder en bil i vejen, for så bliver vi forsinkede, fordi vi så skal have passagerer over i en anden bus.

– Jeg kan ikke sige, hvor mange minutter vi er blevet forsinket, for det afhaenger af den enkelte situation, siger han.

Tre tilfaelde

Det er blandt andet skiltninge­n her, som naboer mener er for taet på busslusen.

hvor vi er blevet direkte påvirket af det. Vi havde blandt andet to busser lige efter hinanden, som holdt stille og ikke kunne komme igennem, fordi der holdt en bil i vejen, siger Lars Berg.

Direktøren har ikke kendskab til, at buschauffø­rerne ikke har fundet skiltninge­n tilstraekk­elig.

Ekstra Bladet har forsøgt

at få en kommentar fra Kolding Kommune. Vi ville gerne have spurgt om, hvorvidt skiltninge­n er god nok, når så mange bilister ikke overholder reglerne, og om ikke kommunen burde gøre mere for at sikre, at bilister ikke kører gennem. Det har imidlertid ikke vaeret muligt på grund af ferie.

 ?? FOTO: CARL RIISGAARD ??
FOTO: CARL RIISGAARD

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark