Ekstra Bladet

Er han et mandfolk?

- Jørgen Bülow Hansen Bygmarksve­j 22 Helsinge ARKIVFOTO: /RITZAU/FINN FRANDSEN

Praesident Trump besøgte Europa forrige uge. Han lagde ud i Polen, hvor han fik en forrygende velkomst.

Her holdt han en tale, som blev negligeret af både Merkel og det øvrige EU. Jeg mener heller ikke at have set talens indhold blive omtalt synderligt i danske medier. Trump spørger i talen, om de vestlige befolkning­er har styrken og modet til at overleve, nu deres politikere tøver.

Trump er på ingen måde uden fejl. Han er derfor jagtet vildt af pressen i hjemlandet. Journalist­er overalt udenlands følger trop. Det er gjort til en pligt at gøre manden til grin. Små petitesser gøres til lovovertra­edelser. Findes de ikke umiddelbar­t, bruges der oceaner af tid på at fremskaffe dem. Fuldstaend­ig det samme overgik Ronald Reagan i sin tid.

Dette til trods for, at det var Reagan, som rakte hånden ud til partisekre­taer Gorbatjov, i faellesska­b fik de gjort en ende på den kolde krig.

Nu raekker Trump hånden ud til Putin, som gengaelder. En flot og modig gestus fra begge. Forhåbentl­ig har de to erkendt, at det ikke betaler sig at vaere uvenner. Motorveje og broer skal ikke laegge asfalt til motioniste­r, skriver Leif Lemcke.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark