Ekstra Bladet

Ikke meget velfaerd

- Rune Olsen Hyben Alle 100 Kastrup

Det er ikke godt, at huslejen stiger så voldsomt, som den gør mange steder for lejebolige­r, da det i de fleste tilfaelde er borgere med lave lønninger, kontanthja­elp, førtidspen­sion eller SU, der bor der.

Når deres løn eller ydelser ikke stiger på samme måde, så bliver det meget svaert for alle disse borgere at få det hele til at løbe rundt, og det gør helt sikkert ikke deres hverdag bedre på nogen måde.

Mens de generelle priser er steget med 17 procent på ti år, er den gennemsnit­lige husleje steget med 30 procent, viser tal fra Danmarks Statistik. Der er pres på udlejnings­boligerne i de større byer, og det er der, vi har langt de fleste udlejnings­boliger, og det er på ingen måde i orden, at alle disse borgere er nødt til at flytte til Udkantsdan­mark for at kunne få det hele til at løbe rundt økonomisk.

Når huslejer så stiger mere end det generelle prisniveau, bliver det vanskelige­re for familier med lavere økonomiske ressourcer at betale huslejen. Der er ikke meget velfaerd over, at lavtlønned­e, pensionist­er eller borgere på sociale ydelser har svaert ved at betale huslejer for deres lejebolige­r i storbyen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark