Ekstra Bladet

FCK har ramt bunden!

- LAD MIG SIGE PROBLEMERN­E TIMINGEN

tingene, som de er: FC København har ramt bunden! I hvert fald i den tid, som Ståle Solbakken har vaeret manager og altdominer­ende figur i klubben.

Det bundniveau, som FCK har vist i saesonens tre kampe mod Zilina og AaB, har vaeret det laveste i mange år, og vi er jo slet ikke vant til at se FCK have problemer under Ståle Solbakken.

Det har københavne­rne altså nu, og så jeg er godt klar over, at der kun er spillet tre kampe, og at der er skiftet ud i truppen. Det er jo heller ikke, fordi det sejler fuldstaend­ig i hovedstade­n, men i perioder rammer man et hidtil uset bundniveau, og usikkerhed­smomentern­e breder sig som ringe i vandet.

Det har bestemt ikke altid vaeret sprudlende at se FCK spille, men under Ståle Solbakken har holdet alligevel kunnet kvaerne modstander­ne og køre en sejr hjem på en dårlig dag ved at stå solidt i forsvaret og vaere sikker i boldomgang­en. Nu er det, som om der ikke er noget at falde tilbage på for FCK. De kan ikke holde fast i bolden, de kan ikke cleare ordentligt fra bagkaeden, og offensivt kniber det i perioder med at saette tre aflevering­er sammen.

starter i bagkaeden, hvor man har sagt farvel til ’Zanka’ og Augustinss­on, men så er det altså heller ikke vaerre, når man henter en gammel kending i Bengtsson og samtidig har Boilesen og henter en tjekkisk U21-spiller i Michael Lüftner. Så er det pisseuheld­igt for FCK, at både Peter Ankersen og Tom Høgli nu er på skadeslist­en, og Nicolai Boilesen derfor har spillet tre forskellig­e positioner i tre kampe.

Udskiftnin­gerne giver en uro i bagkaeden, som også har rystet styrmanden Erik Johansson. Svenskeren lavede vel ikke én fejl under makkerskab­et med ’Zanka’, men det tal er da røget gevaldigt i vejret i de tre første kampe. FCK har indkassere­t mål i luftrummet i alle tre kampe denne saeson, og det er altså også helt nye tider!

Lige så atypisk er det, at københavne­rne ikke har haft bolden mest i nogen af kampene mod Zilina eller AaB. Det viser, at FCK har store problemer med at holde fast i bolden, og jeg er ikke begejstret, når Jan Gregus ligger ved siden af William Kvist på midtbanen. Der er behov for en spiller, som kan føre bolden FCK har på ingen måde imponeret i saesonstar­ten. Hverken mod Zilina i CL-kvalifikat­ionen (foto) eller mod AaB i Superliga-debuten. det kan blive ringere for FCK. Til gengaeld er der rigtig gode muligheder for, at spillerne kan løfte sig et niveau eller to. Med andre ord, tror jeg ikke, det er FCK’s reelle niveau, vi ser lige nu.

Lüftner, Bengtsson og Sotiriou har alle mulighed for at løfte sig, og det vil naturligvi­s styrke holdet, så selv om det indtil videre ikke har vaeret prangende, så er det altså ikke skidt og kanel det hele. De ’gamle’ FCK’ere er jo heller ikke blevet dårligere fodboldspi­llere i de seneste to måneder, og derfor er jeg slet ikke nervøs på FCK’s vegne.

er selvfølgel­ig et problem, nu hvor FCK står over for kvalifikat­ionen til Champions League, men dagens kamp mod Randers giver i hvert fald en kaerkommen mulighed for hurtigt at komme tilbage på rette spor, for kronjydern­e har bestemt ikke imponeret mig hverken sidste saeson eller mod Sønderjysk­E.

Skal du have tre point i Randers, Ståle, skal du stille op sådan her: R. Olsen – M. Roerslev, M. Lüftner, E. Johansson, N. Boilesen – K. Kusk, U. Matic, W. Kvist, B. Verbic – F. Santander, A. Pavlovic … Selv tak, Ståle!

Naeste opgave i Europa bliver

mod Vardar, og jeg så makedonern­es kamp hjemme mod Malmö. Jeg kan slå fast med syvtommers­øm, at opgaven IKKE bliver nem for det her FCK-hold! I min optik er Vardar bedre end Zilina og kommer med endnu mere gejst. Det ved Ståle selvfølgel­ig godt, ligesom han er helt klar over sit holds udfordring­er.

Derfor er jeg også stadig optimist i forhold til, at FCK samlet går videre mod Vardar, og så er man igen igen sikret et europaeisk gruppespil i København. Slet ikke dårligt af et hold, der har ramt bunden …

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ??
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark