Ekstra Bladet

. TREDJE GANG ER EDVALDS GANG .

I ALENE I MÅL: Edvald Boasson Hagen fik rettet op på to nederlag på målfoto med en fornem solosejr på 19. etape

-

SALON-DE-PROVENCE (Ekstra Bladet): Hvis man kan tale om retfaerdig­hed i sport, så må det have vaeret den, der skete fyldest i aftes i det sydlige Frankrig.

Her kom norske Edvald Boasson Hagen alene til mål på Tourens laengste etape efter i år to gange at vaere blevet nummer tre og to gange at vaere blevet nummer to – begge gange efter en afgørelse på målfoto.

Dimension Data-rytteren skreg da også sin glaede ud i den hede aftenluft, da han krydsede målstregen og kunne gøre status efter en dag med mere end fem timer i sadlen.

– Jeg er så glad for denne sejr. Jeg har vaeret så taet på flere gange og vidste, at jeg havde, hvad det skulle til. Og jeg havde en god følelse i dag. Det er dejligt, og jeg er glad for, at der ikke skulle målfoto til denne gang, sagde Boasson Hagen med et stort smil. Han var en del af det 20 mand store udbrud, der blev etableret tidligt og hele tiden øgede forspringe­t ned til det Sky-kontroller­ede felt.

Vi havde bogstaveli­gt talt ingen plan for, hvordan han skulle vinde. Vi sad og hev os i håret

Genial strategi

Udbruddet knaekkede i to dele med 17 km til mål, og ved rundkørsle­n med tre km hjem fløj nordmanden af sted med Team Sunwebs Nikias Arndt, da de andre tilsynelad­ende valgte den forkerte vej rundt.

Men det traek var ikke tilfaeldig­t afslørede Boasson Hagen.

– Jeg følte, at jeg ville vaere den staerkeste i en sprint, men jeg frygtede, at nogen ville angribe i finalen. Derfor besluttede jeg mig for at gøre det selv.

– Jeg havde set video af afslutning­en i morges og vidste, at vejen til højre i den rundkørsel var kortere end den til venstre, og jeg havde bestemt mig for at angribe der. Men Nikias Arndt angreb før mig, og jeg fulgte bare med.

Nordmanden gjorde mere end det. Han satte tyskeren

fra hjul og kørte alene til mål. Til stor lettelse for Rolf Aldag, der står for holdets sportslige udvikling. For han var temmelig rådvild i servicebil­en.

– Vi havde bogstaveli­gt talt ingen plan for, hvordan han skulle vinde. Vi sad og hev os i håret, for vi vidste, at ingen ville til stregen med ham.

Ingen beskyttels­e

– Og der var ingen holdkammer­ater til at beskytte ham mod eventuelle angreb.

– Men han gjorde det mest simple. Han var staerkest, og så vinder man, påpegede en lettet Aldag.

Første gevinst siden 2011

For Edvald Boasson Hagen er det første Tour-gevinst siden jubelåret 2011, hvor han to gange stod øverst på sejrsskaml­en.

Her blev han også nummer to på Champs-Élysées, og det er da også den verdensken­dte avenue, der er naeste punkt på nordmanden­s dagsorden.

– Jeg har før vaeret taet på der. Så jeg vil helt sikkert give den et forsøg igen.

Det er der mange andre, der også vil, men kommer jeg med til afslutning­en, så kører jeg for sejren, sagde Edvald Boasson Hagen, der de seneste to år er blevet nummer fire på tourens sidste etape.

 ?? FOTO: AP ?? Så lykkedes det Efter to andenplads­er og to tredjeplad­ser lykkedes det endelig en jublende lykkelig Edvald Boasson Hagen at komme først over stregen i årets Tour de France.
FOTO: AP Så lykkedes det Efter to andenplads­er og to tredjeplad­ser lykkedes det endelig en jublende lykkelig Edvald Boasson Hagen at komme først over stregen i årets Tour de France.
 ??  ?? ask@eb.dk
ask@eb.dk
 ??  ?? jwj@eb.dk
jwj@eb.dk
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark