Ekstra Bladet

. DEN SIDSTE TRUSSEL

I SVAER AT NÅ: Rigoberto Urán er den eneste, der kan true Chris Froomes gule trøje på dagens enkeltstar­t – men det kraever nok en heldig dag

-

SALON-DE-PROVENCE (Ekstra Bladet): Et historisk taet Tour de France kravler mod sin afslutning med blot 22,5 kilometer enkeltstar­t i Marseille og 103 parade-kilometer til Paris tilbage.

Ikke siden 1968 har løbets tre førende ryttere vaeret så taet med blot to etaper igen. Dengang satte Jan Janssen alle konkurrent­erne til vaegs i den afsluttend­e enkeltstar­t – og mange forventer, at Chris Froome gør det samme i Marseille.

Truslen fra andenplads­en Romain Bardet er i hvert fald til at overse, da franskmand­en er notorisk svag i kampen mod uret. Til gengaeld kan Rigoberto Urán fra sin tredjeplad­s have noget at byde ind med.

Den store overraskel­se

Colombiane­ren er denne Tours helt store overraskel­se. Inden starten i Düsseldorf kunne man flere steder spille ham som vinder til odds 300, og ikke engang de colombians­ke medier havde regnet med ham.

Det havde de på en måde heller ikke på Cannondale­Drapac, hvor han ikke kører med kaptajnens afsluttend­e ettal i startnumme­ret – selv om der nu forsikres, at man tror på ham.

– Det er ikke en overraskel­se, at han er i top fem. Men det er en overraskel­se, at han er så taet på. Det er det nok for alle.

– Men at han er så god, som han er, kommer ikke som en overraskel­se. Vi vidste det inden løbet baseret på hans traenings-data, siger teammanage­r Jonathan Vaughters.

God til enkeltstar­ter

Han tør ikke spå om Uráns chancer i dag, men han kan hente håb i, at selv om colombiane­ren i år stort set intet har vist, så har han tidligere kørt glimrende enkeltstar­ter.

Tilbage i 2014 blev han eksempelvi­s nummer to på Vueltaens første af slagsen. På de 36,7 km var han 15 sekunder langsommer­e end verdensmes­ter Tony Martin – men mere vigtigt tog han 1,17 minutter til Chris Froome, der dengang kørte for at vinde.

Det betyder, at han er i stand til at hente de 29 sekunder, han er efter Froome, men man skal dog passe på med sammenlign­inger. Og Rigoberto Urán er selv tilbagehol­dende, men dog optimistis­k:

– Enkeltstar­ten er naturligvi­s meget vigtig, og med 19 hårde etaper i benene kommer evnen til at restituere til at spille en stor rolle.

– Jeg ved, hvad jeg skal, og jeg tror, at ruten kan vaere til min fordel, siger den colombians­ke overraskel­se.

Tror på Froome

På de 22,5 km rundt i Marseille til og fra fodboldsta­dionet Stade Vélodrome er der kun en enkelt udfordring. Fra kajen og op til kirken Notre-Dame de la Garde stiger det med ti procent i 1,2 km, mens der på det meste af resten af ruten virkelig kan traedes igennem.

Det kan komme både Froome og Urán til gode, men cykelsport­ens største gennem tiderne, Eddy Merckx, ved godt, hvor han vil saette sine penge.

Han var med som gaest på gårsdagens etape, og han kunne over for Ekstra Bladet udlaegge sin vurdering af favoritkam­pen, efter han havde poseret med et meget stolt belgiske Wanty-hold, der er med på et wildcard.

– Jeg tror, Froome stadig fører efter enkeltstar­ten. Jeg kan ikke se, hvem der kan slå ham. Jeg tror ikke, at Urán kan slå ham på en enkeltstar­t.

Jeg ved, hvad jeg skal, og jeg tror, at ruten kan vaere til min fordel Jeg tror, at Froome stadig fører efter enkeltstar­ten. Jeg kan ikke se, hvem der kan slå ham I min bog ville det vaere en skam, hvis ikke vinderen af et Tour de France, vinder en etape

– Jeg håber også, at Froome kan vinde enkeltstar­ten. For i min bog ville det vaere en skam, hvis ikke vinderen af et Tour de France, vinder en etape, siger Eddy Merckx, inden han hastigt skulle videre og trykke haender.

På den måde kan man jo sige, at Rigoberto Urán er en fortjent vinder. Han har i hvert fald vundet en etape.

 ??  ?? Duellen Rigob har m
Duellen Rigob har m
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark