Ekstra Bladet

LÅN I GOD TID INDEN PENSION

-

af på deres gaeld i boligen, men så opdager de pludselig, at det ikke bare er en selvfølge, at man kan belåne den vaerdi, man selv har sparet op. Det er helt klart en god idé at tage lånet, mens man stadig er på arbejdsmar­kedet, selv om man ikke står og har brug for pengene. Så sikrer man, at de penge er tilgaengel­ige, når man har brug for dem. Så er du ikke afhaengig af, om realkredit­institutte­t vil godkende dig som låner, siger Anders Juhl. Det er nemlig ikke kun belåningsg­raden, der kan forhindre dig i at få et lån.

– Vi ser flere, der har puttet alle deres opsparings­penge i boligen, og nu vil realkredit­institutte­t ikke give dem et lån, fordi deres indtaegt er for lav. Det er også noget, de kigger på. Det er ikke bare belåningsg­raensen, siger Anders Juhl. Brian Stjernholm, Uvildige.dk, advarer dog mod, at du bare blaeser højt og flot på bankens vurdering af din økonomi.

– De lever jo af at låne penge ud, så det er ikke bare for sjov, at de siger nej.

Han mener derfor, at det i mange tilfaelde giver god mening at saelge boligen i stedet for.

– Kan man få sin frivaerdi ud ved at saelge, så kan man betale husleje i rigtig mange år for de penge, i stedet for at de står bundet i mursten.

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Har du en stor frivaerdi, kan du overveje at investere i aktier, ejendom eller forbrugsgo­der som ny bil eller rejser. Men det er smart først at saette sig ind i, hvad der bedst kan betale sig for dig.
FOTO: SHUTTERSTO­CK Har du en stor frivaerdi, kan du overveje at investere i aktier, ejendom eller forbrugsgo­der som ny bil eller rejser. Men det er smart først at saette sig ind i, hvad der bedst kan betale sig for dig.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark