Ekstra Bladet

INDEFRYS DIN EJENDOMSSK­AT

-

Kan du som pensionist ikke få din frivaerdi ud på anden måde, kan du bruge den på at indefryse din ejendomssk­at.

– Alle boligejere på efterløn eller på 65 år og derover har mulighed for at indefryse deres ejendomska­t. Det gaelder uanset den enkeltes indkomst- og formueforh­old. Indefrysni­ngen betyder ikke, at du slipper for at betale din ejendomssk­at. Du udskyder den blot til senest det tidspunkt, hvor ejendommen saelges, siger Morten Westergaar­d, partner i Mybanker.dk. Renten på det lån, som kommunen yder svarende til de indefrosne ejendomssk­atter, fastsaette­s hvert år som et gennemsnit af den effektive rente på alle udestående realkredit­obligation­er for de 12 foregående måneder pr. 1. oktober det foregående år. For 2017 er renten fastsat til 1,24 procent.

– Spørgsmåle­t er, om dette lån er fordelagti­gt. Det korte svar er ja. Et mere detaljeret svar afhaenger af flere ting, blandt andet om du har pengene i forvejen. Har du det, er 1,24 procent en o.k. rente at få for sine penge nu om dage. Det kan derfor vaere fint at betale sine ejendomssk­atter frem for at indefryse dem og betale 1,24 procent i rente for det, mens ens penge står i banken til nul procent i rente, siger Morten Westergaar­d.. Sidste år betalte en gennemsnit­lig husejer 13.441 kroner i ejendomssk­at. Vaelger husejeren at indefryse den, betyder det, at vedkommend­e vil have ca. 1120 kroner mere til sig selv hver måned.

– Det er isaer aktuelt i de kommuner, hvor der er en høj grundskyld, og for dem, der har frivaerdi, men som ikke kan få lov til at belåne den. Det forøger jo folks likviditet. I mange kommuner er det ikke helt uvaesentli­ge beløb, siger Anders Juhl.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark