Ekstra Bladet

Trådløst signalforl­aenger

-

Husk at opdatere routeren til nyeste firmware. Det kan du gøre via computeren eller direkte fra din mobil og tablet.

Sørg altid for at sikre dit netvaerk med en kode. Så er du sikker på, at andre ikke misbruger det og forringer din hastighed.

Overvej manuelt at skifte kanal på routeren, hvis andre bruger kanalerne. Du kan hente programmer på nettet til at tjekke, hvordan wi-fi-kanalerne bruges i dit område. Brug også routerens medfølgend­e software til fejlfindin­g og bedre kanalstyri­ng. Vaer opmaerksom på, at meget gammelt udstyr kan traekke hastighede­n ned. Denne såkaldte wi-fi-xtender har indtil nu vaeret den mest udbredte løsning, hvor du for en rimelig pris kan forstaerke dit wi-fi-netvaerk. Idéen er, at du saetter extenderen til en stikkontak­t i en anden ende af huset. Herefter modtager den trådløst signal fra din nuvaerende router og sender det videre.

Populaert sagt er extenderen en ’mellemmand’, der giver dig en bedre forbindels­e.

Problemet er, at man skal vaere meget omhyggelig med, at forstaerke­ren ikke er for taet på eller for langt fra wi-fi-routeren. Er du taet på, får du ikke meget ud af det. Er du for langt vaek, bliver signalet for svagt.

Du skal også leve med to netvaerksn­avne og passwords, som kan få dine enheder til at hoppe rundt mellem netvaerken­e. Eller manuelt sikre at du er på det rigtige netvaerk.

Køb en bedre router

Er din wi-fi-router blot nogle få år gammel, kan den vaere foraeldet. Der kommer hele tiden nye standarder, og de nyeste routere er langt hurtigere og smartere til at fordele signalet rigtigt og forhindre enheder i at traekke hastighede­n ned for andre enheder.

Du får mere hastighed og bedre daekning, men husk, at placeringe­n stadig er meget vigtig.

Køb et Mesh-netvaerk

Den nyeste wi-fi-teknologi kaldes Mesh. Systemet består altid af mindst to enheder: en router og en satellit.

Styrken ved systemet er, ifølge Lionel Paris, at for første gang nogen sinde kan man sende trådløse signaler igennem mure og mellem etager. Forklaring­en er, at enhederne sender og modtager signalet med samme styrke. Derfor er løsningen så unik.

Et af de tre ’bånd’ i forbindels­en prioritere­s til hele tiden at sikre det bedste signal mellem routeren og satellitte­n.

 ?? PR-FOTO ?? En wi-fi-forlaenger som denne er meget udbredt, når netbrugere forsøger at forbedre daekningen i hjemmet.
PR-FOTO En wi-fi-forlaenger som denne er meget udbredt, når netbrugere forsøger at forbedre daekningen i hjemmet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark