Ekstra Bladet

Bedre placering

-

En vigtig faktor er placeringe­n af din wi-fi-router. I 90 procent af tilfaelden­e kan det løse problemet, vurderer Lionel Paris fra Netgear.

Det bør du tjekke, før du begynder at investere i nyt udstyr og smider det gamle ud. Ofte placeres den taet på stikket, hvor internetsi­gnalet kommer ind i huset. Men det er ikke sikkert, at det er en ideel plads til wi-fi-routeren.

Alene ved at placere sin router et mere centralt sted i huset – som ikke er under sengen, i et skab eller bag fjernsynet – kan du gøre en kaempe forskel for hastighede­n og kvaliteten af det trådløse signal. Pris: Tiden og måske en netledning og lidt skruer.

Signalforl­aenger via elnettet

Her bruges samme idé som med en trådløs extender. Forskellen er, at signalet sendes via elnettet. Løsningen kan du bruge i situatione­r, hvor der er mange vaegge, som signalet trådløst skal igennem. Eller hvor du vil have signal på en anden etage.

Du har stadig to netvaerksn­avne, og systemet kan vaere besvaerlig­t at få til at fungere ordentligt, fordi du skal finde den rigtige stikkontak­t, hvor linjen mellem de to enheder er den mest direkte.

Spørgsmåle­t er også, hvilken hastighed du får, men du sikres i hvert fald et signal.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark