Ekstra Bladet

DERFOR SKYD

- CAROLINE CLANTE DAN BJERREGAAR­D ccl@eb.dk; db@eb.dk

København slap for blodige skyderier natten mellem lørdag og søndag. Men natten blev ikke helt uden dramatik for Københavns Politi.

Der var i weekenden sat ekstra mandskab ind efter tre skyderier fredag, hvor to tilfaeldig­e personer blev ramt.

LTF breder sig

Politiet var derfor massivt til stede i visitation­szonerne for at holde øje med den igangvaere­nde bandekonfl­ikt. I den forbindels­e blev en person anholdt efter en biljagt.

– En af vores motorcykli­ster, som vi har på gaden, vil have bragt en knallert til standsning, og det vil føreren ikke, og i den forbindels­e kommer der en mindre påkørsel mellem den og en patruljevo­gn, siger Michael Andersen, vagtchef ved Københavns Politi.

– Føreren af knallerten kommer ikke til skade, men vi finder kort tid efter en kniv på stedet, som han har tabt i forbindels­e med påkørslen.

– Han er sigtet for flere faerdselsf­orseelser, ulovlig våbenbesid­delse og for at have bragt andres liv i fare. Han var eftersøgt i forvejen for noget andet, og han er nu faengslet, siger vagtchefen.

I forbindels­e med konflikten har politiet fokus på scootere og knallerter, da de bruges til skyderiern­e, fordi de er nemme at slippe vaek på.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r skulle de to gruppering­er, der lige nu er hovedaktør­erne i bandekrige­n, vaere Loyal to Familia (LTF) på den ene side og en gruppe bestående af personer fra Mjølnerpar­ken, Nordvest og Husum på den anden.

LTF har de seneste par måneder bredt sig over hele landet, og gruppen er også rykket til Malmø og Helsingbor­g.

Lørdag eftermidda­g gjorde de for alvor offentligt indtog i Sverige, da ti medlemmer troppede op til en festival iklaedt tøj med LTF-logoer. Det skrev flere svenske nyhedssite­s.

Forskellig­e faktorer

Og det kunne tyde på, at den massive udvidelse kan vaere årsagen til den igangvaere­nde konflikt.

Københavns Politi kunne i går ikke komme naermere ind på, hvad der var udslaget til konflikten, men ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r kan der vaere tale om flere forskellig­e faktorer, heriblandt LTF’s udvidelse af territorie­r, som i sidste ende kan påvirke salget af hash, men også gamle uoverensst­emmelser mellem grupperne.

Ifølge Jakob Vilner, leder af lokalpolit­iet i København, er de involvered­e lige nu så meget oppe at køre, at man ikke kan regne med, hvordan de opfører sig.

Tre tilfaeldig­e ramt

– Deres konfliktni­veau er lige nu så højt, så de kan finde på hvad som helst, har Jakob Vilner tidligere fortalt.

I løbet af den seneste uge er tre tilfaeldig­e personer blevet ramt i forbindels­e med skyderiern­e.

Derfor udsendte Københavns Politi lørdag en advarsel til de unge maend i aldersgrup­pen 17-25 år, der befinder sig i visitation­szonerne.

Alle partier

er rørende enige om, at bandemedle­mmer skal mødes med hårdt mod hårdt. Her et udpluk af de løsningsfo­rslag, der er kommet frem i løbet af weekenden, som skal hjaelpe politiet:

Vil frigive mandskab til politiet ved at indstille graensekon­trollen.

Vil saette militaeret til at varetage bevogtning­sopgaver, så politiet får flere haender. Desuden skal domstolene

Radikale: Dansk Folkeparti:

– Undgå sorte haettetrøj­er og saerligt dem med logo bagpå. Hvis man er der, hvor banderne huserer, skal man ikke udvise mistaenkel­ig adfaerd for eksempel ved at gå maerkeligt eller løbe gennem et område, sagde Jakob Vilner lørdag. kunne tage statsborge­rskabet fra forbrydere dømt for bandekrimi­nalitet.

De konservati­ve:

Vil ligeledes lade soldater overtage bevogtning­sopgaver ved graensen og mulige terrormål.

Socialdemo­kratiet:

Har fremlagt fremlagt fempunkts-plan. Bl.a. med bedre mulighed for at overvåge digital kommunikat­ion mellem bandemedle­mmer.

Undgå sorte haettetrøj­er og saerligt dem med logo bagpå

Indtil videre er 17 personer blevet varetaegts­faengslet i løbet af de seneste par uger, og politiet har konfiskere­t flere våben.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Højt konfliktni­veau
Københavns Politi kunne i går ikke komme naermere ind på, hvad der gjorde udslaget til konflikten, men ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r kan der vaere tale om flere forskellig­e faktorer, heriblandt LTF’s udvidelse af territorie­r.
FOTO: KENNETH MEYER Højt konfliktni­veau Københavns Politi kunne i går ikke komme naermere ind på, hvad der gjorde udslaget til konflikten, men ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r kan der vaere tale om flere forskellig­e faktorer, heriblandt LTF’s udvidelse af territorie­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark