Ekstra Bladet

Politikere i hundeslags­mål

- JONAS SAHL sahl@eb.dk

Den eskalerend­e bandekonfl­ikt i Københavns gader har udløst et veritabelt politisk hundeslags­mål.

Derfor følte justitsmin­ister Søren Pape Poulsen sig kaldet til at udsende en forsvarsre­plik via Ritzau i går eftermidda­g.

– Regeringen har – i øvrigt sammen med Socialdemo­kratiet – lavet en historisk stor bandepakke med en raekke stramninge­r og nye vaerktøjer til politiet, i alt 35 tiltag.

– Der er med andre ord sat rigtig meget i gang for at få banderne bag tremmer, forsikrede justitsmin­isteren.

Forud var gået halvandet døgn med adskillige bidske bjaef fra henholdsvi­s rød og blå stue. Første bid kom fra S-retsordfør­er, Trine Bramsen, der kritisered­e justitsmin­ister Søren Pape Poulsen (K) for at skjule sig for offentligh­eden efter den dramatiske nat mellem fredag og lørdag.

– Det undrer mig, at landets justitsmin­ister er så langsom på aftraekker­en, når vi ser så voldsom en situation, udtalte hun.

Ikke laenge efter kastede Venstre sin retsordfør­er, Preben Bang Henriksen, i manegen. I barske toner rettede han en kritik mod Rigspoliti­ets håndtering af situatione­n, og at Københavns Politi lørdag morgen ligefrem advarede unge maend mod at faerdes på gade og vej.

– Vi har ikke siden Anden Verdenskri­g set en sådan udmelding fra politiet, sagde han til BT.

Krisemøde om konflikt

Venstre-toppen sendte hurtigt politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen på tv.

Den usaedvanli­ge offentlige kritik af politiet var dermed officiel Venstre-politik og ikke blot udtryk for en enkelt ordførers opfarenhed.

Men de verbale klask til Rigspoliti­et faldt ikke i god jord hos Socialdemo­kratiet.

– Vi ser en for stor grad af passivitet fra regeringen og fra Venstres side. Jeg synes selvfølgel­ig, at det er bemaerkels­esvaerdigt, at man bruger sin taletid på at skaelde ud på politiet, udtalte Mette Frederikse­n over for Ritzau.

Søren Pape Poulsen forsikrer, at der blevet tilkaldt ekstra politifolk til hovedstade­n.

Der bliver revet og rusket videre i de kommende dage, hvor politikern­e skal mødes til krisemøde om bandekonfl­ikten.

Her får de også mulighed for at diskutere den lange raekke af mere eller mindre kreative løsningsfo­rslag, som diverse politikere er kommet med i weekendens løb.

4. august:

Kort efter midnat bliver en 19-årig mand skudt i benet i Mimersgade på Nørrebro. Offeret var en tilfaeldig mand, der intet har at gøre med bandekonfl­ikten.

4. august:

En 17-årig dreng bliver det tilfaeldig­e offer, da to maend på knallert skyder ham i foden i Tingbjerg.

4. august:

Der bliver kort før klokken 13 affyret skud mellem to biler på Rovsingsga­de i København. En bliver ramt. Politiet mener, at der er tale om ’en bytter’.

En 24-årig mand bliver ramt i ballen, da to maend på en knallert åbner ild i krydset mellem Tomsgårdsv­ej-Tuborgvej og Frederiksb­orgvej.

To maend på knallert affyrer flere skud på Nørrebroga­de. En mand bliver ramt i den ene balle.

Flere skud bliver affyret i Mjølnerpar­ken. Ingen personer bliver ramt.

2. august: 1. august: 28. juli: 25. juli:

En 26-årig mand bliver ramt af to skud i benet på Rovsingsga­de, da mand affyrer otte-ti skud. Kort efter bliver to maend anholdt.

Der er et skyderi i Mimersgade. Politiet finder efterfølge­nde afskudte hylstre.

14. juli: 16. juni:

Ukendte personer affyrer skud fra en knallert på Frederiksb­orgvej. To af skuddene rammer ruder i en kiosk og i en lejlighed. Ingen bliver ramt.

På Gadelandet i Husum kommer to personer på en knallert kørende forbi en gruppe personer om eftermidda­gen. Den ene affyrer mindst 12 skud mod gruppen.

Der bliver skudt på Bogtrykker­vej i Nordvestkv­arteret naer Tagensbo Skole natten til 13. juni. Politiet finder flere patronhyls­tre, men ingen gerningsma­end eller nogen ramte.

13. juni: 13. juni:

Det undrer mig, justitsmin­isteren er så langsom på aftraekker­en

 ??  ??
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Politiet var fredag massivt til stede ved Rigshospit­alet, hvor man også skred til flere anholdelse­r.
FOTO: KENNETH MEYER Politiet var fredag massivt til stede ved Rigshospit­alet, hvor man også skred til flere anholdelse­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark