Ekstra Bladet

Får det hele for det halve

-

Finn Damsgaard og Jannie Eslund er taget til Gislinge lidt nordvest for Holbaek for at se på hus.

I en måneds tid har de brugt weekendern­e i en god radius fra deres raekkehus i Ishøj i jagten på en bolig, der kan opfylde deres ønske om mere lys og luft. Og ikke mindst et vaerksted med plads til drejebaenk til både trae og ler til Jannie.

– Det kan vi ikke få i naerheden af Ishøj for den pris, vi kan få for raekkehuse­t, siger Jannie Eslund.

Det kan de til gengaeld, hvis de rykker teltpaelen­e op og rykker laengere ud på Sjaelland, hvor priserne ikke kommer i naerheden af de niveauer, man i dag skal betale i København og omegn.

– Vi kigger i en bue fra Ringsted til Holbaek. Smertegrae­nsen er, at jeg skal kunne komme på arbejde ved Nørreport Station i København på en time og ti minutter, siger Jannie Eslund.

Det kraever en ekstra bil ud over den, familien har i dag, og som Finn Damsgaard bruger for at komme frem til hans job på Avedøre Holme syd for København.

– Til hverdag vil jeg nok tage toget, men hvis det f.eks. sner og det hele er forsinket, skal jeg også kunne komme på arbejde, siger Jannie Eslund.

Her kan vi få en villa med det hele og så tilmed sidde billigere, end vi gør i dag

Et godt bytte

På den front passer Gislinge fint. Der er en ’gris’, der kører til Holbaek, og derfra er der regionalto­g lige til Nørreport.

Priserne på de to huse, Finn og Jannie kigger på i Gislinge denne søndag, passer også godt til planen – henholdsvi­s 1.075.000 kr. og 1.095.000 kr. Det sidste endda med det vaerksted, som Jannie er på jagt efter.

Og det er et godt bytte, da de regner med at kunne saelge deres eget raekkehus for omkring 1,5 til 1,6 millioner.

– Her kan vi få en villa med det hele, og så tilmed sidde billigere, end vi gør i dag. Laegger vi halvdelen af prisen i udbetaling, kan vi sidde for under 3000 kr. om måneden.

– Så vil vi sidde rigtig godt i det. Også selv om vi skal have en ekstra bil – og en båd, siger Finn Damsgaard med et lunt smil.

Han erkender, at de selv har nydt godt af de eksplodere­nde huspriser omkring København.

– Jeg vil tro, at vores er steget med 50 procent de sidste to år. Så vi er enige om, at det er nu, vi skal slå til.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark