Ekstra Bladet

EFTERLYSER FIRE PERSONER ÅRELANGT HAD BAG KNIVDRAB I AALBORG

Politiet betragter ikke drabet i går som et opgør mellem bander, men udelukkend­e mellem to maend og deres netvaerk

- CAROLINE CLANTE KRISTIAN KORNØ ccl@eb.dk; kkr@eb.dk

Det er et årelangt uvenskab mellem to personer i det kriminelle miljø, der ligger bag lørdagens kniv- og kølledrab på åben gade i Aalborg.

Det fortaeller vicepoliti­inspektør Frank Olsen fra Nordjyllan­ds Politi til Ekstra Bladet.

Politiet anser ikke drabet som et opgør mellem bandegrupp­eringer, men udelukkend­e mellem de to maend og deres netvaerk. Derfor efterlyser politiet i Aalborg også fire lokale personer mellem 25 og 32 år.

– Vi arbejder stadig på at finde et motiv. Men efterforsk­ningen har afdaekket, at den draebte og en af de efterlyste har et langt fjendskab bag sig, som så er accelerere­t på det seneste og kulmineret med drabet i går, siger han.

Draebt på åben gade

Klokken 18.03 bliver politiet kaldt ud til et faerdselsu­held i krydset Østre Alle og Langelands­gade i Vejgaard i Aalborg, hvor tre køretøjer er impliceret. En mor og et barn venter for rødt i krydset i en personbil. Bagved holder en sort Mercedes, som bliver påkørt bagfra af den nu 27-årige draebte og en medpassage­r.

Mercedesen banker op i bilen med mor og barn, som slipper uskadt fra sammenstød­et. Tre maend myldrer i stedet ud af den sorte bil og løber efter den 27-årige, der forsøger at undslippe til fods, men bliver indhentet i Langelands­gade. Her bliver han slået med jernrør og køller og får flere knivstik. Gerningsma­endene flygter efterfølge­nde i flere retninger fra gerningsst­edet.

– Den draebte bliver udsat for slag og knivstik, og han afgår ved døden kl. 18.49 på sygehuset i Aalborg, fortaeller vicepoliti­inspektør Frank Olsen.

Han tilføjer, at den mand, der i går blev anholdt, var med i den draebtes bil, og at han efterfølge­nde flygtede fra faerdselsu­heldet. Manden er løsladt igen.

Ekstra Bladet har fra flere kilder med kendskab til det kriminelle miljø i Aalborg fået at vide, at den 27-årige draebte tilhørte hooliganmi­ljøet I faerdselsu­heldet var tre biler involveret, og det kom efterfølge­nde til et voldsomt slagsmål, hvor der både blev brugt køller og knive.

i byen. Kigger man på den draebtes Facebookpr­ofil, fremgår det også tydeligt, at den hårdt pumpede og staerkt tatoverede unge mand er en del af et voldelig netvaerk.

Vold på Facebook

Et opslag fra 5. februar 2016 viser et slagsmål mellem to gruppering­er, og en af kommentare­rne til billedet lyder: ’Du er flyvende’. Flere andre kommentare­r understøtt­er, at den nu draebte er en del af slagsmålet på billedet.

Laengere nede på vaeggen står han sammen med en anden staerkt tatoveret ung mand i noget, der ligner Kragskovhe­de Faengsel. Kommentare­n lyder: ’Good times på heden! Vi holder ud!’.

På et tredje opslag står han sammen med en gruppe yngre, pumpede og tatoverede maend med knyttede naever, hvoraf flere af dem er iført Tshirts med påskriften ’Frontline’.

Frontline har tidligere vaeret en kendt hooligangr­uppering, der ifølge kilder er mere eller mindre identisk med gruppen We Don’t Care (WDC), som i 2010 lå i konflikt med Hells Angels i Nordjyllan­d.

Her bølgede opgørene frem til tilbage gennem flere måneder.

En anonym kilde udtalte dengang til BT, at opgøret skyldtes, at de tidligere hooligans forsøgte at traede ind på rockernes kriminelle marked, men det ville politiet hverken be- eller afkraefte.

Vi arbejder stadig på at finde et motiv

Opgøret begyndte med en påkørsel i krydset Østre Allé og Langelands­gade i bydelen Vejgaard og endte med et knivdrab på en 27-årig mand.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE FOTO: AP ?? Internt opgør
FOTO: RENÉ SCHÜTZE FOTO: AP Internt opgør
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark