Ekstra Bladet

Butikken er lukket

- CAMILIA SOLTANI cs@eb.dk

Kong Henrik bruger meget tid på sin terrasse på sit slot i Frankrig. CAHORS (Ekstra Bladet): Siden Kong Henrik meddelte, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin kone, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke, har Kongen stort set vaeret tavs over for pressen.

Kong Henrik har gemt sig på sit slot Château de Cayx i Frankrig, hvor han slikker sol på terrassen og plejer sine planter i haven.

Gaester er ikke velkomne, for Henrik vil vaere i fred. Og det gaelder ikke kun presse, men også de turister, der kigger forbi og lurer ved butikken ved hovedindga­ngen.

Ingen kommer ind.

Ekstra Bladet forsøgte tre gange at komme i kontakt med Kong Henrik. Første gang, vi ringede på døren, fik vi besked om, at ’prinsen ikke var til stede på slottet’.

Smaekkede røret på

Anden gang blev dørtelefon­en ikke besvaret, og tredje gang fik vi snakket med Kong Henrik selv.

– Butikken er lukket, sagde den 83-årige pensionist igennem dørtelefon­en og smaekkede røret på.

Er ked af debatten

Kong Henriks ønske om en anden begravelse­splads har skabt debat og opmaerksom­hed i hele verden.

Flere internatio­nale medier har skrevet om Henriks opsigtsvae­kkende beslutning om ikke at blive begravet ved siden af sin hustru.

Overskrift­er som ’verdens mest sure kongelige’ og ’royal afvisning’ har fået sat tankerne i gang hos den franskfødt­e kongelige pensionist.

Kong Henrik er ’ked af debatten’. Det har han i hvert fald udtalt til TV2-journalist Lally Hoffmann, der mødte ham i netop Cahors.

Ifølge journalist­en er Kong Henrik ked af debatten, men står stadig ved sine synspunkte­r om begravelse­n. – Butikken er lukket, lød svaret, da Ekstra Bladet ringede på.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ??
FOTO: ANTHON UNGER
 ??  ??
 ?? FOTO: ANTHON UNGER ??
FOTO: ANTHON UNGER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark