Ekstra Bladet

Det var 55-årige Elena Åsberg, som i sidste uge blev overfaldet i den svenske by Surahammar

- ULRIK BACHMANN PRIVATFOTO ulba@eb.dk

Det var 55-årige Elena Åsberg, som tirsdag eftermidda­g blev overfaldet og knivdraebt på åben gade i den lille svenske by Surahammar, som ligger godt 100 kilometer nordvest for Stockholm.

Det skriver flere svenske medier, herunder Aftonblade­t.

Drabet skete dagen før, at den laererudda­nnede Elena Åsberg ville vaere fyldt 56 år.

– Hun var meget vellidt og havde aldrig andet end venlige ord at sige, siger hendes chef, rektor Anita Tillander, til avisen.

Alvorligt kvaestet

Omkring frokosttid blev politiet alarmeret om, at der havde fundet et overfald sted taet på en genbrugsst­ation i Surahammar. Det viste sig, at flere vidner havde overvaeret, hvordan Elena Åsberg var blevet opsøgt og overfaldet.

Elena Åsberg blev alvorligt kvaestet af de stik, som hun fik fra et knivlignen­de våben, og hun døde senere af sine laesioner.

Umiddelbar­t efter gik en større jagt på gerningsma­nden i gang. Først blev en 60årig mand og bekendt til kvinden anholdt som mistaenkt. Men manden blev dagen efter løsladt og renset for mistanke.

I stedet blev en 30-årig senere anholdt. Mandens bil Elena Åsberg blev draebt af stik fra et knivlignen­de våben.

var blevet set ved genbrugsst­ationen. Og under en senere ransagning fandt politi blodspor i bilen, skriver Aftonblade­t.

Lørdag formiddag blev manden kraevet varetaegts­faengslet af anklager Carin Lantorp.

Født i Rusland

55-årige Elena Åsberg var født i Rusland og flyttede med sin søn til Sverige i 1989. På laerervaer­elset på hendes arbejdspla­ds savner kollegerne hende dybt. Elena Åsberg var ansat i indskoling­safdelinge­n.

– Da jeg hørte det, blev jeg dybt rystet. Man forstår slet ikke, at det overhovede­t kan vaere sandt, siger Anita Tillander, som ringede til Elena Åsbergs kolleger og fortalte den tragiske besked.

– Mange var lige så rystet som jeg selv. Mange blev kede af det og graed i telefonen. Kollegerne talte meget positivt om hende, og det har kunnet maerkes, at hun var vellidt.

I naeste uge vil der blive holdt en mindehøjti­delighed på skolen til aere for mindet om Elena Åsberg.

Usaedvanli­gt dødsfald

Drabet på Elena Åsberg er ikke det eneste dramatiske, som er sket i folkeskole­laererens liv. For fem år siden forsvandt hendes mand, Stig Åsberg, sporløst. Tre år senere fandt dykkere hans lig på førersaede­t af en bil på bunden af Västerås Havn.

Da jeg hørte det, blev jeg dybt rystet

Politiet henlagde sagen, da det ikke kunne bevises, at noget kriminelt var foregået.

Carin Lantorp fortaeller nu til Aftonblade­t, at aegtefaell­ens usaedvanli­ge dødsfald nu skal undersøges naermere i forsøget på at skaffe flere spor til sagen om drabet på Elena Åsberg.

Pårørende til den draebte har accepteret, at medier får lov til at bruge et billede af Elena Åsberg.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark