Ekstra Bladet

Israel vil lukke al-Jazeeras kontor

Anders Lund Madsen

-

Israels regering planlaegge­r at lukke den arabiske tv-station Al-Jazeeras kontor i Israel. Regeringen beskylder tv-stationen for at opildne til vold.

Premiermin­ister Benjamin Netanyahu sagde 27. juli, at han vil have al-Jazeera ud af den jødiske stat. Det skete i forbindels­e med religiøs uro ved Jerusalems hellige steder.

– Al-Jazeera er blevet det vigtigste redskab for Daesh (et andet navn for Islamisk Stat, red.), Hamas, Hizbollah og Iran, siger kommunikat­ionsminist­er Ayoob Kara. Han er en del af det drusiske samfund i Israel og medlem af Netanyahus parti, Likud.

Han beskylder al-Jazeera for at have anstiftet urolighede­rne ved de hellige steder i Jerusalem. De kostede blandt andre to drusisk-israelske politifolk livet 14. juli.

Kara bemaerker, at også Saudi-Arabien og Egypten ’har konkludere­t, at al-Jazeera anstifter terrorisme og religiøs ekstremism­e’.

Juridiske skridt

Al-Jazeera, der hører hjemme i Qatar, er uforståend­e over for den israelske regerings plan. Tv-stationen siger, at den er klar til at jage juridiske skridt for at forhindre lukningen af kontoret i Israel.

En talsmand forsvarer tvstatione­ns daekning af konflikten mellem israelere og palaestine­nsere. Han kalder daekningen ’profession­el og objektiv’. Begge parter i konflikten høres.

har haenderne fulde for tiden. Den karismatis­ke tv- og radiovaert er nemlig blevet far for sjette gang, efter at Karin Prehst Lund Madsen har født parrets lille pige. ’Fri kom til verden under lyn og torden i torsdags – jordemoder­en nåede ikke frem, så min mand og jeg klarede det selv. Hun er fin og faerdig og helt Fri!’, skriver den nybagte mor på Instagram.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark