Ekstra Bladet

KENDIS-ADVOKAT I ÅBEN KRIG MED KENDTE VAERTSHUSE

I MAFIA-METODER: Danmarks aeldste vaertshuse føler sig groft chikaneret af ejendomsad­vokat og hans samarbejds­partner

- HEINE JØRGENSEN

Chikane, trusler og udstyr, der ødelaegges eller fjernes, er i disse måneder omdrejning­spunktet for en voldsom strid, der har ramt to af Danmarks aeldste vaertshuse.

Hviids Vinstue og Skindbukse­n blev grundlagt for snart 300 år siden ved Kongens Nytorv i hjertet af København.

Men ejendomsad­vokaten Claus Bendtsen og hans samarbejds­partnere giver nu ejeren af Hviids Vinstue, Per Møller, og lejeren af Skindbukse­n, Lene Duedam, alvorlige problemer.

Millioner fra Just Eat

Claus Bendtsen er kendt som advokat for musikprodu­centen Remee og for at vaere i familie med Bo Bendtsen, der blev milliardae­r på madbestill­ings-portalen Just Eat.

Det er laenge siden, det gik op for mig, at det her handler ikke om at få en forhandlin­g

Ifølge Ejendomswa­tch.dk er det sidstnaevn­tes formue, som er brugt til at købe sig ind i vaertshuse­nes ejendom med.

Officielt er Claus Bendtsen alene bestyrelse­smedlem i ejerforeni­ngen, mens hans samarbejds­partner Tommy Hansen er formand.

Og de seneste måneder har netop Tommy Hansen talrige gange anmeldt både Per Møller og Lene Duedam for overtraede­lse af brandregle­rne og pudset politiet, fødevare- og fredningsm­yndigheder­ne på de to restauratø­rer:

– Det betyder en hel del for min nattesøvn, fordi man ved jo ikke, hvad man møder ind til om morgenen, fortaeller Per Møller til Ekstra Bladet.

Advokaten har tidligere forsøgt at købe Per Møller ud for et stort millionbel­øb, men vil ikke betale det, som restauratø­ren forlanger.

– Det er laenge siden, det gik op for mig, at det her handler ikke om at få en forhandlin­g, siger Per Møller.

Og selv om advokat Claus Bendtsen officielt ikke vil sige noget, så er det ham, der styrer det her, mener Per Møller.

Anlaeg til fadøl smadret

Striden kulminered­e første gang 9. april, hvor Tommy Hansen og en gruppe af udenlandsk­e arbejdere tidligt om morgenen rev det meste af vaertshuse­nes udstyr i baggården ned.

Blandt andet fjernede man en kølecontai­ner og en rampe, der modtages varer på.

Senere er også en flaskecont­ainer blevet nedrevet, og 17. juli blev slangerne til vinstuens ølanlaeg skåret over. 2000 liter fadøl fossede herefter ud i gården.

– Det er mafia-metoder, mener Per Møller.

– Hvorfor skulle de ellers rende rundt om natten for at gøre nogle af de her ting og pille udstyret ned? Det er der vel ingen grund til?

Naborestau­ranten Skindbukse­n har som Hviids Vinstue også fået fjernet udstyr i baggården og er blevet truet med en opsigelse af lejemålet, fordi Lene Duedam efter ejerens mening har igangsat en ulovlig ombygning af restaurant­en for at få plads til de varer, hun ikke laengere kan have i gården.

Denne sag blev dog torsdag opgivet, hvilket hendes advokat, Karoly Németh, godt forstår:

– Der har fra begyndelse­n vaeret tale om ren chikane, mener advokaten, der nu vil forlange sagsomkost­ningerne daekket af ejeren.

Aftaler ikke skrevet ned

Nedtagning­en af ølanlaegge­t i Hviids Vinstue er politianme­ldt, men fordi aftalerne om de årtier gamle anlaeg i gården ikke er skrevet ned, har Per Møller en svag sag.

Således tabte han et krav om at stoppe nedrivning­en af anlaegget i såvel byretten som landsrette­n.

– Man siger, at en mundtlig aftale ikke er det papir vaerd, den er skrevet på. Er det ikke problemet, at der intet findes på skrift?

– I min tid har der vaeret mellem 20 og 30 bestyrelse­r og formaend, der intet har

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? I store problemer
Chikane, trusler og udstyr, der ødelaegges eller fjernes, er i disse måneder omdrejning­spunktet for en voldsom strid, der har ramt to af Danmarks aeldste vaertshuse.
FOTO: STINE TIDSVILDE I store problemer Chikane, trusler og udstyr, der ødelaegges eller fjernes, er i disse måneder omdrejning­spunktet for en voldsom strid, der har ramt to af Danmarks aeldste vaertshuse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark