Ekstra Bladet

Synd for dronningen?

- Jørgen Hejlskov Dr. Sofiesvej 66 Roskilde ARKIVFOTO: /RITZAU/ JENS DRESLING Birgitte Degnegaard, leder af den boligsocia­le helhedspla­n, FSB

Hvad er det der er så synd for dronningen, som mange mener.

Hvori ligger den synd? Dronningen har selv valgt sin aegtemand.

Hun har udnaevnt ham til general i haer og luftvåben samt admiral i Søvaernet, skønt han aldrig nogen sinde har vaeret soldat i haer eller flåde.

Dronningen har haengt ordner og medaljer på manden, ligesom vi andre haenger pynt på vores juletrae. Det mest latterlige, der er set i den forbindels­e, var, da de engang var på Grønland, hvor han fik alt pynten haengt på sin grønlandsk­e klaededrag­t.

Jeg ved ikke, hvad der skete, da hun i sin tid mødte denne franske fedtegreve. En titel, som hans foraeldre havde købt.

Havde hun røget for meget staerk tobak eller drukket for meget?

Eller var hun bare desperat efter at blive gift og få børn til at sikre arvefølgen. Dronningen ligger, som hun har redt.

Den synd, som mange synes overgår dronningen, har hun selv bedt om.

I stedet for som hun gjorde engang, hvor manden også var blevet sur, rejste til Frankrig for at trøste, skulle hun have ladet ham sidde dernede og surmule. Udnaevn manden til hofnar. Den titel ville passe på ham. Mon ikke dronningen­s foraeldre har rådgivet hende til at håndtere Henriks udtalelser, skriver Agnes Jørgensen. Beboernes engagement sikrer, at Tingbjerg er en bydel i fortsat udvikling, skriver Birgitte Degnegaard. Så er valgkampen i København skudt i gang, og Cecilia Lonning-Skovgaard, spidskandi­dat for Venstre, skyder i et interview i Berlingske med skarpt på Tingbjerg og 187 familier, som har det svaert og har fået bevilget specialise­rede ydelser fra kommunen. Men det er vigtigt at huske, at de 187 familier udgør blot et lille udsnit af det samlede Tingbjerg.

Det må aldrig blive legitimt at tage en hel bydel som gidsel bare for at føre valgkamp. 6000 menneskers liv leves her. Lad os hjaelpe

hinanden op og ikke tale hinanden ned.

Vi, som er her hver dag, ved, at hvis du besøger Tingbjerg, så vil du få et mere nuanceret billede af virkelighe­den.

Det er helt rigtigt, at her bor mange familier med store udfordring­er. Familier, hvor foraeldren­e i årevis har kaempet for at komme ind på arbejdsmar­kedet uden held, og hvor økonomien haenger i laser – ikke mindst efter kontanthja­elpsreform­en, hvilket børnenes skolegang og trivsel lider under. Det kaldes også fattigdom.

Den kommunale støtte til disse familier er afgørende for, at børnenes situation forbedres.

Tingbjerg er meget mere end billedet fra medierne. I Tingbjerg vil du møde kvinder, der har aften- og nattevagte­r og om dagen engagerer sig aktivt i Tingbjergs nye byhave. Du møder drenge, der har taget medansvar for deres bydel og bygger et drivhus til deres naboer. Du vil møde pensionist­er, der har boet her hele deres liv og nu er aktive i pensionist­centret. Børn, der spiller fodbold på nogle af Tingbjergs

mange grønne områder. Og faedre, der ved siden af deres job deltager i aktivitete­r, som skaber faellesska­b og sammenhaen­gskraft. En stor byudviklin­gsstrategi er med til at forbedre fysiske forhold og infrastruk­tur.

Det er beboernes engagement, som sammen med de private og kommunale investerin­ger sikrer, at Tingbjerg er en bydel i fortsat udvikling.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark