Ekstra Bladet

TIBBLING I DRØMMELAND

MATCHVINDE­R: – Jeg kunne ikke ønske mig en bedre start på min karriere i Brøndby, fastslår Simon Tibbling efter sin debut i Superligae­n

- MADS GLENN WEHLAST GISLE THORSEN mgw@eb.dk; gisle@eb.dk

Hvilken entré på den nye hjemmebane – Brøndby Stadion!

Simon Tibbling havde ikke vaeret på banen i to minutter, før han blev matchvinde­r.

Da han satte sidste fod på returbolde­n fra den ene opstander, strøg laederet ind via overligger­en bag Robin Olsen. Det gjorde ham ikke kun til dagens Brøndby-helt. Han blev med ét hele Vestegnens nye darling.

Den 22-årige svensker taendte i sandhed gløden på Sydsiden med sin scoring, men det fik også FCK-fans til at gå amok på udebaneafs­nittet lige ved siden af det mål, hvor han netop havde sikret Brøndby den første sejr over rivalerne i naesten to år.

Målet skabte så meget ballade på fan-afsnittet, at kampen blev afbrudt i 20 minutter, før Anders Poulsen kunne genoptage opgøret og afvikle de sidste to minutter.

Nu er Simon Tibbling bestemt ingen måltyv. I de to sidste saesoner i Groningen har han faktisk kun scoret ét mål.

Men scoringen mod FC København på Brøndby Stadion giver ham en saerlig position hos dem med blå-gult blod i årene.

For under fejringen af triumfen foran Sydsiden blev den 22-årige svensker kaldt frem og hyldet alene foran alle holdkammer­aterne.

Selv om han ikke scorer mange mål, har Tibbling det med at score betydnings­fulde af slagsen.

For to år siden udlignede han til 1-1 ved U21-EM mod Portugal, der betød, at Sverige gik videre i turneringe­n – siden vandt de EM.

Det er stort at score det afgørende mål i sådan et opgør, hvor der står så meget på spil

– Scoringen mod FCK og det mål mod Portugal er de to vigtigste mål, jeg har scoret i min karriere, siger Simon Tibbling, der var helt overvaelde­t over den enorme fokus på hans person.

– Jeg kunne ikke ønske mig en bedre start. Det er helt fantastisk. Jeg havde slet ikke taenkt på, at det her kunne ske.

– Jeg fik blot besked på, jeg skulle ind og hjaelpe holdet. Men det er stort at score det afgørende mål i sådan et opgør, hvor der står så meget på spil, konstatere­r Simon Tibbling.

Den 22-årige midtbanesp­iller har endnu ikke vaeret i Brøndby i to uger.

Han fik debut torsdag mod Hajduk Split, mens de få minutter mod FCK i går var hans officielle Superligad­ebut.

– Jeg havde hørt, at kampene mod FCK er meget specielle, fordi de betyder så meget for så mange mennesker. Det er lidt ligesom lokalopgør­ene i Stockholm mellem Djurgården og AIK.

Bedst på dagen

Alexander Zorniger tog først Lasse Vigen ud, siden pillede han også Besar Halimi ud for at få Kasper Fisker og Simon Tibbling i aktion på den centrale midtbane.

– Jeg ville have to nye spillere ind, fordi Lasse og Besar havde løbet meget. Jeg taenker kun på holdet, og når du kan bringe kvalitet på banen som eksempelvi­s Simon Tibbling, så er det en stor fordel for dit hold.

– Fodbold er et holdspil, og dem, der ikke kan acceptere det, skal spille tennis, siger Alexander Zorniger med et smil på laeben.

Tyskeren var tilfreds med sine spillere efter den første sejr over FC København i fem forsøg.

– Vi dominerede samtlige 90 minutter og kontroller­ede kampen. Sejren var meget fortjent. Det var ikke heldigt, vi vandt, konstatere­r traeneren.

– Vi viste, vi evnede at skabe mange målchancer gennem hele kampen, fortsaette­r Alexander Zorniger, der dog ikke vil tale om Brøndby som en seriøs udfordrer til FC København i mesterskab­skampen.

– På dagen var vi et bedre hold end FCK. For mig handler det kun om det. Ikke andet, fastslår Alexander Zorniger.

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ?? Fantastisk debut
Simon Tibbling (tv.) og Hany Mukhtar jubler efter scoringen til 1-0. Store chancer var en mangelvare efter pausen i det dramatiske opgør, men kort før tid kom forløsning­en for Brøndby, da debutanten slog til.
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING Fantastisk debut Simon Tibbling (tv.) og Hany Mukhtar jubler efter scoringen til 1-0. Store chancer var en mangelvare efter pausen i det dramatiske opgør, men kort før tid kom forløsning­en for Brøndby, da debutanten slog til.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark