Ekstra Bladet

Sammenhold

-

hollaender­e svaermede om Stine Lykkes mål ved flere lejlighede­r. Men først kort før den halve time gav det pote.

Danskernes markering sad ikke taet, der var alt for meget plads på kanten af feltet, og det udnyttede Lieke Martens koldt, da hun sparkede bolden ind i Lykkes venstre side af buret. Så var der for alvor hollandsk fest i Enschede.

Vi har jublet med dem. Vi har aergret os med dem. Tak for oplevelsen. I har fortjent det

Optraek til noget stort

’Pis også’, nåede man lige at taenke, men også kun lige, for overrasken­de nok blev Hollands føringsmål startskudd­et til en dejlig dansk periode, der varede halvlegen ud. Fem minutter var der fest med orange fortegn, men så blev det nok en gang ekstra herligt at vaere dansker på Stadion.

Danmarks altoversky­ggende profil i første halvleg, Pernille ’Harder Than Steel’, havde mere i godteposen. Hver eneste gang, hun fik tid og plads, var der optraek til noget stort, og da hun tog sagen i egen hånd, gav det endelig pote. Ind i feltet og udfordre sin direkte modstander, kort aftraek og bum ind ved forreste stolpe. JA, for katten da!

Hvad pigerne ikke altid havde i overblik, havde de i overflod af iver, indstillin­g, vilje og energi. Hvor semifinale­n mod Østrig var noget af en ørkenvandr­ing, så leverede de to finalemand­skaber underholdn­ing for hver en entré-euro.

En forrygende 1. halvleg med fire mål og flere stor chancer. Jo, man skulle vaere et skarn, hvis man ikke havde en fest på laegterne.

Pausen kom på et belejligt tidspunkt for hjemmehold­et, hvor det danske overtag var blevet mere og mere tydeligt.

15 minutter havde dog gjort saerdeles godt for hollaender­ne. De kom ud med ny energi, og seks minutter efter pausen fik de danske kaeledaegg­er et nyt dask med tulipanen.

Et frispark på kanten af feltet og så viste Sherida Spitse spitzenkla­sse, da hun med en hård, flad bold sparkede bolden i målmand Lykkes side.

Øv, for en kold dansk dukkert, der nu for anden gang i kampen skulle kaempe sig ud af en svaer situation.

’Holland, Holland, Holland’, brølede de entusiasti­ske tilskuere ned mod deres hjemmebane-favoritter, hvor volumen på stadion fik et par decibel op. Hver eneste gang, de orangeklae­dte kom over midterlinj­en, blev der råbt og skreget.

Det var tydeligt, at det ikke bekom de danske piger vel. Danmark haltede efter i naesten hver eneste naerkamp, og vaertsnati­onen havde laert lektien fra første halvleg og slap ikke gassen efter føringsmål­et.

Køligt overblik

Stina Lykke havde ikke sin bedste kamp i kassen, men 15 minutter inde i anden halvleg viste hun sand verdenskla­sse, da hun med en mirakelred­ning på stregen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark