Ekstra Bladet

Sølv er fint, men der er plads til forbedring­er

-

har for alvor bragt kvindefodb­olden på dagsordene­n. Og sådan vil det fortsaette også efter EM. Der er meget mere potentiale i Nils Nielsens tropper, som i Holland har vist, at vi hører til blandt de bedste hold i verden.

Kvinderne har haft tag i befolkning­en, og indsatsen ved slutrunden må give DBU anledning til at opruste på kvindefodb­olden. Det er et smukt spil, som ikke skal sammenlign­es med herrefodbo­ld eller alt mulig andet. Kvindefodb­olden kan sagtens stå alene. Det viste finalen i Enschede også.

Man kunne have frygtet, at finalen ville begynde nervøst og låst. Nerverne var der selvfølgel­ig, men begge hold havde en plan for, hvordan de ville spille, og for hollaender­ne handlede det om at saette lyntoget på højrekante­n, Van de Sanden, i scene. Hende kunne Cecilie Sandvej ikke følge med, og det gav generelt Danmark en taktisk udfordring.

DE DANSKE SØLVVINDER­E

har de seneste år isaer udviklet sig på det taktiske område. Det gav det danske hold et glimrende eksempel på. Da fartmaskin­en Van de Sanden havde gjort ondt på os med oplaegget til 1-1, fandt de to midtbanesp­illere Maja Kildemoes og Sofie Junge hurtigt ud af at bryde oplaeggene til den hurtige fløj.

Og så havde vi egentlig i en periode godt styr på den kamp. Men i flere tilfaelde gjorde vi hollaender­ne bedre, end de er. Alt for passivt forsvarssp­il førte til den hollandske føring i første halvleg. Seks danskere stod på linje ved straffespa­rksfeltet og kiggede fodbold.

Efter Pernille Harders pragtfulde udligning til 2-2, på et fornemt oplaeg fra Maja Kildemoes så det igen ud til, at Danmark kunne vinde finalen. Det var vel også det, den karismatis­ke Nils Nielsen fortalte sine spillere i pausen.

Men vi kom ud til anden halvleg med håndbremse­n trukket. For mange tekniske fejl og usikkert forsvarssp­il gjorde igen hollaender­ne gode. Usikkerhed­en smittede også af på Stina Lykke i målet, som var helt fejlplacer­et, da Holland bragte sig foran 3-2 på et direkte frispark.

KVINDEFODB­OLDEN

Landsholde­ts indsats ved slutrunden må give DBU anledning til at opruste på kvindefodb­olden

må tillade mig en generel betragtnin­g, så er målmandssp­illet stadig et af de områder, hvor der er plads til forbedring­er i internatio­nal kvindefodb­old. Det er sjaeldent, man ser en målmand eje sit felt. Stina Lykke er god én mod én, men hun har som mange andre kvindelige keepere besvaer i luften og med at placere sig korrekt i forhold til skud fra distancen.

Under hele slutrunden har de danske kvinder imponeret ved at arbejde stenhårdt. Det så vi igen i anden halvleg. Smukt blev det aldrig, men vi formåede trods alt at skabe en form for pres mod et fysisk staerk hollandsk hold, som ikke spillede totalfodbo­ld, men som kynisk lukrerede på danske fejl.

For første gang har Danmark vundet EM-sølv. Selv vil de nok sige, at de tabte guldet. Sådan skal det også vaere. Men tak for god underholdn­ing og for at vise, hvor langt man kan komme med hårdt arbejde og sammenhold.

HVIS JEG

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark