Ekstra Bladet

Vi bliver endnu bedre

-

ENSCHEDE (Ekstra Bladet): For anden gang ved EM kom de hollandske piger i vejen for det danske landshold. I gruppespil­let blev det en 1-0sejr til Holland, men endnu mere aergerligt blev det til en 4-2-sejr til hollaender­ne i EM-finalen. Derfor var det naturligvi­s slukørede danskere, der dukkede op i mixed zone efter kampen.

Landstraen­er Nils Nielsen var skuffet, men han virkede endnu mere glad og stolt over det, hans piger har leveret ved dette EM. Selv om det hele gik som i den gamle historie med de elskelige ’forbryder-navne’ Egon, Benny og Kjeld.

– Det er fuldstaend­ig som Olsen-Banden. Vi har lagt en perfekt plan, og så går det kraftedeme galt til sidst. Det er ligesom i alle filmene. Men jeg ville nu ikke have lagt en anden plan, hvis jeg kunne gøre det hele om, lød det dog fra chefen.

Svaere at slå

Når han lignede en glad mand, så skyldes det nok også, at han ser der vaere meget mere i det her hold, end det har vist ved dette EM.

– Det er jo ikke ved EM, vi skulle toppe. Vi har ikke spillemaes­sigt ramt det højeste niveau, vi kan. Når alle er friske og klar, så bliver vi endnu bedre. Vi håber selvfølgel­ig på, at vi kvalificer­er os til VM. Når alle er i topform, så bliver vi svaere at slå, lød det fra landstraen­eren.

Der er derfor lagt i kakkelovne­n til mere succes for det danske kvindeland­shold. Opmaerksom­heden omkring holdet skal udnyttes, men en trist Barcelona-spiller i skikkelse af Line Røddik erkendte, at det ikke kommer af sig selv eller over natten.

Gang i en bølge

– Jeg håber, at det, vi har praesteret, har sat gang i en bølge. Jeg håber, det var det, der skulle til for, at det holder ved. For fire år siden kom der også en lille hype, men det forsvandt igen. Alt aendrer sig ikke på et par uger, det kommer til at tage tid, men vi har taget de første store skridt under det EM. Men det kraever selvfølgel­ig også, at vi bliver ved at praestere, lød det.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark