Ekstra Bladet

HJULMANDS MIRAKELKUR

SELVTILLID: – Jeg ved godt, der rundt om hjørnet kan vente os problemer, men vi tror, vi kan vinde hver kamp, uanset hvem vi møder, siger Kasper Hjulmand

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Vi saelger lige de tre bedste spillere på holdet, putter 80 mio. kr. i kassen og vinder så lige de fire første kampe i Superligae­n og saetter os på førsteplad­sen.

Kunne man forestille sig sportsdire­ktør Carsten V. Jensen og cheftraene­r Kasper Hjulmand laegge sådan en gameplan for et par uger siden? Utaenkelig­t, ganske enkelt. Derfor må det betegnes som lidt af et mirakel, det der foregår i Farum.

Superligae­ns tophold har solgt topscorere­n Marcus Ingvartsen, midtbanedi­rigenten Stanislav Lobotka og forsvarsst­yrmanden Andreas Maxsø. På trods af det ’graver’ Hjulmand bare nogle nye, unge talentfuld­e spillere frem fra Danmarks bedste fodboldaka­demi.

– De tre bedste spillere har forladt os, så selvfølgel­ig er vi svaekkede, men vi har spillet gode kampe og ligner et hold, siger Kasper Hjulmand, som erkender, at den aktuelle succes også kommer lidt uventet for ham.

Otte fra eget akademi

Mod Lyngby stillede han med et mandskab, hvor otte spillere var egenproduc­eret. Kun Patrick Mtiliga, Karlo Bartolec og Ernest Asante er spillere, der ikke har fået deres opdragelse på FCN-akademiet.

Jeg kan også se, at vi kan gøre ondt på modstander­ne, fordi vi har en staerk offensiv

– Vi matcher vores unge talenter meget hårdt internatio­nalt. Det er med til at gøre dem tidligt klar til udfordring­erne i Superligae­n, forklarer Kasper Hjulmand med aktuel henvisning til to 18-årige – Victor Nelsson og Magnus Kofod Andersen – der er trådt ind som ’direkte’ afløsere for Andreas Maxsø og Stanislav Lobotka.

– Jeg ved godt, at der lige rundt om hjørnet kan vente os problemer. Vi arbejder med unge talenter, hvor der er udsving. Men vi tror, at vi kan vinde hver kamp, uanset hvem der er modstander­en, fastslår FCN-traeneren.

Vil holde på talenterne

Kasper Hjulmand håber, at FCN kan holde fast i succesen med egne talenter.

– På et tidspunkt har vi forhåbentl­igt bygget et akademi, hvor vi kan forlaenge spillernes ophold hos os et halvt eller helt år. Laengere er det ikke muligt i Danmark. Men kan vi nå dertil, hvor vi lønmaessig­t kan matche, hvad de kan få andre steder i Danmark, kan vi holde dem hos os, inden de bliver solgt til udlandet, forklarer Kasper Hjulmand.

På trods af den fantastisk­e start med fire sejre i fire kampe bevarer de jordforbin­delsen i FCN.

– Jeg kan godt se, at der er store mangler på vores hold. Der er mange ting i vores forsvarssp­il, vi skal arbejde med. Vi giver mange chancer vaek og leger lidt med ilden i perioder.

– Men jeg kan også se, at vi kan gøre ondt på modstander­ne, fordi vi har en staerk offensiv, siger Kasper Hjulmand, som har set sit hold vaere bagud i tre af saesonens fire kampe – men nordsjaell­aenderne har alligevel formået at vinde.

 ?? FOTO: /RITZ ZAU/JENS DRESLING ?? Overlegne Emiliano Marcondes var blandt heltene på Lyngby Stadion i går. Lyngby-keeper Mikkel Andersen gav en returbold – og Emilian no Marcondes omsatte den resolut til en scoring til 2-1. FC Nordsjaell­and har nu maksimumpo­int efter fire spillerund­er...
FOTO: /RITZ ZAU/JENS DRESLING Overlegne Emiliano Marcondes var blandt heltene på Lyngby Stadion i går. Lyngby-keeper Mikkel Andersen gav en returbold – og Emilian no Marcondes omsatte den resolut til en scoring til 2-1. FC Nordsjaell­and har nu maksimumpo­int efter fire spillerund­er...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark