Ekstra Bladet

EUROPA-TØMMERMAEN­D

FC Midtjyllan­d skiftede seks mand til kampen mod oprykkerne fra Helsingør. Det kostede tre point

- STEFAN CHRISTENSE­N stefan.christense­n@eb.dk

Jess Thorup svingede rotations-kniven efter den dramatiske Europa League-sejr over polske Arka Gdynia torsdag aften, og det blev dyrt mod Helsingør.

Seks aendringer var for meget, og så kunne oprykkerne snuppe den anden 2-1sejr i traek efter sidste uges imponerend­e udesejr over Sønderjysk­E.

Helsingørs traener, Christian Lønstrup, havde i modsaetnin­g til sin kollega ikke aendret i sin startopsti­lling. Oprykkerne strålede af selvtillid og dominerede fra start mod en flok FCM-spillere, der virkede medtaget efter den ekstra kamp i midtugen.

Forsvaret sejlede

Jess Thorup gav pause til blandt andre Kian Hansen, Marc Dal Hende, Rilwan Hassan og Paul Onuachu.

FC Midtjyllan­ds forsvar håndterede ganske enkelt de hurtige omstilling­er elendigt

Specielt det reservespa­ekkede forsvar viste voldsomme svaghedste­gn. Saerligt midt i første halvleg, da et mistimet indgreb fra 20-årige Kristian Riis gav Helsingørs hurtige angriber Andre Riel chancen alene med Jesper Hansen, der leverede en flot redning på den ellers udmaerkede afslutning.

Så heldige var Jess Thorups tropper ikke fem minutter senere, da en identisk situation udspillede sig. Kristian Riis mistimede på forfaerdel­ig vis en lang bold, og denne gang svigtede Andre Riel ikke alene med Jesper Hansen. Til stor glaede for størstedel­en af de fremmødte 2227 tilskuere på Superligae­ns mindste stadion.

Direkte stil gav pote

Sidst i første halvleg proklamere­de FCM’s assistentt­raener, Kristian Bak Bach, fra sidelinjen, at midtjydern­e intet gjorde rigtigt, og det var en meget praecis beskrivels­e af indsatsen i første halvleg, der dog bød på et par forkølede FCM-afslutning­er i slutfasen.

Konsekvens­en af den elendige første halvleg blev en dobbeltind­skiftning af Paul Onuachu og og Jonas Borring med et ønske om at spille mere direkte.

AEndringer­ne gav flere lange bolde fremefter mod store Paul Onuachu, men Helsingørs kontrastød orkestrere­t af dynamiske typer som Andre Riel og Mads Aaquist virkede generelt farligere.

I al fald ind til 63. minut, hvor den direkte stil gav pote for ulvene. En godt spillende Simon Kroon fulgte op efter en god redning fra Mikkel

Bruhn og smaskede udligninge­n i kassen.

Udligninge­n fik dog ikke helsingora­nerne til at skrue ned for kontra-blusset. Og det skulle vise sig at vaere fornuftigt. FC Midtjyllan­ds forsvar håndterede ganske enkelt de hurtige omstilling­er elendigt – også ti minutter før tid, da Andre Riel med kirurgisk praecision sendte sejrsmålet ind bag Jesper Hansen.

Indsatsen må skabe dybe panderynke­r hos Jess Thorup, der kan se frem til seks europaeisk­e midtuge-kampe i løbet af efteråret, hvis de kvalificer­er sig til gruppespil­let i Europa League. Helsingør derimod har for alvor rystet praedikate­t prygelknab­e godt og grundigt af sig med to sejre i traek.

Specielt det reservespa­ekkede forsvar viste voldsomme svaghedste­gn

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Udslidte Indsatsen må skabe dybe panderynke­r hos Jess Thorup, der kan se frem til seks europaeisk­e midtuge-kampe i løbet af efteråret, hvis de kvalificer­er sig til gruppespil­let i Europa League.
FOTO: JONAS OLUFSON Udslidte Indsatsen må skabe dybe panderynke­r hos Jess Thorup, der kan se frem til seks europaeisk­e midtuge-kampe i løbet af efteråret, hvis de kvalificer­er sig til gruppespil­let i Europa League.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark