Ekstra Bladet

KVINDE-LIG FIK SKÅRET HOVED, ARME OG BEN AF

- LINETTE KRØGER JESPERSEN METTE FLECKNER CAROLINE CLANTE KATRINE M. RASMUSSEN linette@eb,dk; fleck@eb.dk; ccl@eb.dk; kmr@eb.dk

Delen af det kvinde-lig, som mandag eftermidda­g blev fundet i vandkanten på den sydvestlig­e del af Amager, har fået hoved, ben og arme skåret af.

– Der er tale om en bevidst afskaering, lød det i går fra drabschef Jens Møller, Københavns Politi, efter at torsoen havde vaeret undersøgt på Retsmedici­nsk Institut.

Hvad der naermere er foregået – og ikke mindst om torsoen tilhører den forsvundne 30-årige Kim Wall – blev dog ikke afklaret.

– Vi kan sige, at laengden på torsoen gør, at der ikke er noget, der taler imod, at det kan vaere Kim Wall, men vi ved det ikke endnu, siger Jens Møller.

30-årige Kim Wall var passager på ubåden Nautilus, da den med Peter Madsen som kaptajn staevnede ud fra København torsdag for snart to uger siden.

Døde om bord

46-årige Peter Madsen har efter anholdelse­n og sigtelsen for drab fortalt, at Kim Wall døde om bord på ubåden som følge af en ulykke.

Efterfølge­nde smed han kvinden i vandet på et ikke naermere defineret sted i Køge Bugt.

Under den del af hans forklaring, der blev frigivet fra retten, blev formulerin­gen brugt, at han havde ’begravet hende til søs’.

Hvad ordlyden daekker over, og hvad der naermere menes, oplyses ikke.

Siden ubåds-mysteriet tog fart, har omfattende undersøgel­ser med dykkere og marineskib­e i Køge Bugt vaeret resultatlø­se.

Men mandag aften satte fundet af overkroppe­n straks gang i spekulatio­ner om, at det kunne vaere Kim Walls.

Politiet har intet meldt ud om, hvad Peter Madsen eventuelt har fortalt i forhold til, hvordan han skilte sig af med den døde kvinde på ubåden.

Ligsynet blev foretaget allerede mandag aften, mens den egentlige obduktion fortsatte i går.

Dna udtaget

Drabschef Jens Møller fortalte, at der nu er udtaget materiale fra overkroppe­n til dna-undersøgel­se, som skal matches med noget, politiet har indhentet fra Kim Walls omgivelser tidligere på ugen.

I går var Forsvarets dykkere i gang hele dagen og undersøgte kystlinjen ved det naturområd­e på det sydvestlig­e Amager og nord for Køge Bugt, hvor torsoen drev i land.

Politiet har fået fire-fem henvendels­er siden mandag, der går på, at der muligvis kan have vaeret set andre ligdele.

Flere steder tjekkes

Laengden på torsoen gør, at der ikke er noget, der taler imod, at det kan vaere Kim Wall

Derfor fortsatte dykkerne med at undersøge flere steder, blandt andet et sted i Københavns Havn.

Også Hjemmevaer­net er involveret i eftersøgni­ngen. De søger til lands ved kystlinjen.

Det vil de fortsaette med de naeste par dage med hjaelp fra beredskabs­styrkerne.

 ??  ??
 ??  ?? Ekstra Bladets forside i går.
Ekstra Bladets forside i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark