Ekstra Bladet

Her blev ofrene også parteret

Selv om det hører til sjaeldenhe­derne, at ofre ligefrem bliver parteret, er det sket flere gange i nyere kriminalhi­storie.

-

Lå i lyskasse

I påsken 2005 udviklede en sag sig både voldsomt og bizart. Et møde i vaertshusl­ivet mellem en taxachauff­ør og en dj endte fatalt i en lejlighed i Adelgade, hvor taxachauff­øren blev draebt med kniv og siden parteret på badevaerel­set. Kropsdelen­e var efterladt forskellig­e steder i det indre København, blandt andet i en lyskasse. Dj’en Ahmad Alqaman Issac med kaldenavne­t ’Jaguar’ blev efterlyst for drabet, men han flygtede ud af landet og er ikke blevet anholdt.

Tre ofre for Lundin

Fem år tidligere var det Peter Lundin, der rystede hele landet med sin grusomme forbrydels­e, hvor to drenge på ti og 12 år og deres mor blev ofre for drab. Moderen var kaereste med Peter Lundin, der draebte de tre, parterede dem og skilte sig af med kropsdelen­e i plastiksae­kke. Ligene blev aldrig fundet. Det formodes, at de blev kørt til storskrald og forbraendi­ng. Peter Lundin afsoner en livstidsst­raf.

Slået og kvalt

En kajakroer gjorde et uhyggeligt fund i Københavns Havn i april 1994, da han fik øje på en sort plasticsae­k i vandet. Den viste sig at indeholde hovedet og en fod fra en 39-årig thailandsk kvinde. I naerheden fandt man endnu en saek, der indeholdt underarme, haender og det venstre ben, mens kvindens torso var forsøgt braendt af og skjult i et buskads på Amager Faelled. Obduktione­n viste, at kvinden var blevet slået syv gange i hovedet og kvalt, inden hun blev parteret. Hendes fraskilte mand blev senere dømt for drabet.

Fundet flere steder

I 1986 fandt en taxachauff­ør en sort plasticpos­e i vandet ved Islands Brygge i København, der viste sig at indeholde underkropp­en og benene af en kvinde. Flere dage senere blev endnu en plasticpos­e med overkroppe­n og armene fra samme kvinde fundet i vandet ved Christians­havns Kanal, mens hovedet blev fundet yderligere nogle dage senere. Den draebte kvinde blev først identifice­ret otte måneder senere via en tysk tandlaege, og hun viste sig at vaere en 22-årig japansk studerende. Drabet er stadig uopklaret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark