Ekstra Bladet

HER ER DE UBESVAREDE Der er utallige løse ender i sagen om den faengslede kaptajn Peter

. UBÅDS-MYSTERIET

-

Det ved vi:

Peter Madsen er fortsat sigtet for drab, men efter hans forklaring rejste anklageren en mildere, subsidiaer sigtelse for uagtsomt manddrab under saerligt skaerpende omstaendig­heder. Peter Madsen naegter begge dele.

Hvorfor bliver Peter Madsen ved grundlovsf­orhøret kun varetaegts­faengslet på mistanke om uagtsomt manddrab under saerligt skaerpende omstaendig­heder?

Spørgsmål: Ove Dahl, tidligere drabschef:

– Jeg kan forestille mig, at dommeren over for anklageren har tilkendegi­vet, at det måske er en god idé at gøre. Anklageren har nok fornemmet, at dommeren ikke ville faengsle på sigtelse om drab. Og så har anklageren brugt sin kreativite­t samt fornuften og rejst en subsidiaer sigtelse for uagtsomt manddrab. Anklageren har ikke frafaldet drabssigte­lsen. Den anden sigtelse kommer oveni. Det findes eksempelvi­s også ved drab og vold med døden til følge.

Det ved vi:

Peter Madsen kom fredag 11. august kl. 19.55 ud fra undersøgel­se på Retsmedici­nsk Institut i København iført blå plastikdra­gt og blå overtraeks­sko. Dramaet havde taget sin begyndelse den foregående aften og nat.

Hvad blev Peter Madsen undersøgt for på Retsmedici­nsk Institut?

– Det handler om, at pågaeldend­e skal undersøges for eventuelle spor fra den mulige forbrydels­e. Her bliver man totalt klaedt af. Tøjet skal gennemgås samt undersøges kriminalte­knisk og retsgeneti­sk for at undersøge, om der er blod. Personen skal gennemgå en personunde­rsøgelse, hvor der bliver taget blodprøve, mundskrab for at sikre blodtype og dna, måske også en hårprøve, negleskrab og penisunder­søgelse,

Spørgsmål: Ove Dahl:

hvis man har mistanke om noget seksuelt. Og så bliver personen besigtiget for eventuelle skader på kroppen. Blå maerker, rifter eller maerker, der kan vaere opstået i forbindels­e med en kamp. Det skal selvfølgel­ig dokumenter­es og beskrives af en

retsmedici­ner.

Det ved vi:

Ubåden med Kim Wall og Peter Madsen blev sidst set af et fragtskib omkring midnat ved Middelgrun­den ud for Københavns Havn uden at have taendt navigation­slysene. Den dukker op kort efter klokken 10 naeste formiddag.

Ubåden var forsvundet i omkring et halvt døgn, før den bliver lokalisere­t i Køge Bugt. Hvad laegger du i det?

Spørgsmål:

– Han har formentlig skullet gøre sig nogle overvejels­er om, hvad han skulle foretage sig. Han bruger formentlig tiden på at taenke over, hvordan han skal slette alle spor og redde sig ud af den situation. Det er endnu en faktor i indicierae­kken.

Ove Dahl: Det ved vi:

Forsvarets teknikere har bjaerget ubåden og bekraeftet, at den formentlig­t er saenket med vilje. Drabschef Jens Møller fortaeller, at politiet har lavet forskellig­e undersøgel­ser på ubåden og har fundet forskellig­e ting og sager på fartøjet, som er interessan­te for efterforsk­ningen.

Hvorfor blev ubåden saenket med vilje?

– Dette er nok et af de staerkeste indicier i den her sag. Hvis han saenker ubåden med vilje, og man har kunnet laese, at det var hans hjertebarn, så er det i min optik for at slette eventuelle spor. Så enkelt er det. Når der er lidt søgang, så vil der ske en form for gennemskyl­ning. Men man kan håbe på, at der er noget tilbage.

Spørgsmål: Ove Dahl: Det ved vi:

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ?? Dramatisk sag
Allerede nu har sagen om ubåden Nautilus, kaptajn Peter Madsen og journalist Kim Wall indskrevet sig som en af de mest saerpraege­de i dansk kriminalhi­storie.
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING Dramatisk sag Allerede nu har sagen om ubåden Nautilus, kaptajn Peter Madsen og journalist Kim Wall indskrevet sig som en af de mest saerpraege­de i dansk kriminalhi­storie.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark