Ekstra Bladet

Vi vil savne hendes frygtløshe­d

-

Kim Wall var en prisvinden­de journalist, der rejste kloden tynd for at give sit helt saerlige billede på verden.

I 2013 fik den 30-årige freelance-journalist et legat fra fonden Thanks To Scandinavi­a, der blev stiftet af den danske entertaine­r Victor Borge og den amerikansk­e advokat Richard Netter.

Men selv om det er fire år siden, at Kim Wall fik legatet, vandt hun også en plads i hjertet hos praesident­en for fonden, Laurie Sprayregen, datter af Richard Netter.

– Kim Wall var en sød og klog sjael, der var en vigtig del af vores Thanks To Scandinavi­a-familie, fortaeller hun.

– Over de sidste fire år er Kim blevet så meget mere end bare en af vores tidligere legatmodta­gere. Hun blev vores vaerdsatte og betroede ven. Vi elskede at høre om hendes nonstop rejseri alle steder fra Nordkorea til Cuba og alle steder indimellem. Hun bragte glaede og inspiratio­n til alle, hun mødte, siger hun.

Vil savne hendes smil

Derfor har visheden om den svenske kvindes skaebne i ubåden Nautilus ramt rigtig hårdt.

– Vi vil savne hendes smil, hendes lyse sind og hendes frygtløshe­d. Hendes familie, venner og kaere er i vores tanker og bønner. Vi er alle bedre mennesker, fordi vi har vaeret så privileger­ede at kende Kim, selv om det blev alt for kort tid, siger Laurie Sprayregen.

Uddannelse­sfonden Thanks To Scandinavi­a blev stiftet i 1963 for at aere de skandinave­r og bulgarer, der reddede mange af deres jødiske naboer under Anden Verdenskri­g. Fonden giver legater til talentfuld­e studerende fra skandinavi­ske lande og Bulgarien, der arbejder for at forbedre verden.

Også Kim Walls journalist­kollega Lindsey skriver på Facebook, at hendes hjerte er gået i stykker over at miste sådan en smuk sjael.

– Kim er typen, som du hurtigt bliver venner med, og som du ønsker skal vaere til stede i dit liv. Mange har i den forgangne uge bemaerket hendes skaeve, humoristis­ke måde at se på verden, skriver hun.

Vennen Ben Elijah, som har kendt Kim Wall i ti år, har stadig ikke helt vaennet sig til tanken om, at hun er død.

– Nyheden har ramt mig virkelig hårdt i dag, konstatere­de han mandag.

Kim Wall var en sød og klog sjael Vi vil savne hendes smil og hendes lyse sind

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark