Ekstra Bladet

UBÅDS-MYSTERIET SPØRGSMÅL Madsen og den forsvundne svenske journalist Kim Wall

.

-

politiet og i retten, at der skete en ulykke om bord på ubåden, som forårsaged­e Kim Walls død, hvorefter han – ifølge sin egen forklaring – ’begravede hende til søs’.

Hvorfor smider han liget i havet, hvis hun er død ved en ulykke?

– Det er da det mest tåbelige, jeg har hørt laenge. Hvis man er sammen med en person, der kommer alvorligt til skade, og man ikke skynder sig så hurtigt som muligt til naermeste havn eller ringer efter hjaelp, så retter han - set med mine øjne - i høj grad mistanken mod sig selv.

Spørgsmål: Ove Dahl: Det ved vi:

Da han bliver bjaerget op af vandet, siger han, at han var alene og havde sat Kim Wall af ved Refshaleøe­n og naevnte intet om en ulykke. I grundlovsf­orhøret haevdede han, at der var sket en ulykke.

Hvad betyder det, at Peter Madsen aendrede forklaring?

– Det er også mistanke-pådragende. Sådan vil det altid vaere. Når folk skifter forklaring, så ved man som politimand, at der er noget galt.

Spørgsmål: Ove Dahl: Det ved vi:

Torsoen, der blev fundet i vandkanten på Amager mandag, har fået skåret hoved, arme og ben af. Det er ikke bekraeftet, at det er Kim Wall, men der er heller ikke noget, der taler imod.

Kan man fastslå dødsårsage­n, hvis et lig er

Spørgsmål: Peter Thiis Knudsen, vicestatso­bducent:

– Selvfølgel­ig er der de indre organer, og dem kan man ofte få meget ud af at undersøge. Men hvis dødsfaldet eksempelvi­s skyldes hovedtraum­er, så er det faktisk umuligt at fastslå med sikkerhed, hvis ikke man har hovedet, siger vicestatso­bducenten til Ritzau. Han påpeger også, at huden forandrer sig, når den ligger i vand. Derfor vil laesioner og blå maerker vaere svaerere at vurdere.

Det ved vi:

Peter Madsen har forklaret, at han ’begravede Kim Wall til søs’. Hvad der ligger i den formulerin­g, vides ikke.

Kan man få en livløs

Spørgsmål: Søren Nørby, marinehist­oriker hos Forsvarsak­ademiet:

– Det er ikke nemt. Men du får personer op ved at baere dem op ad en stige. I brandmands­greb eller på anden måde, sandsynlig­vis gennem tårnet. Pladsen er trang, men det kan godt lade sig gøre. Der er episoder, hvor man har fået store, velvoksne maend op gennem tårnet, og i dette tilfaelde er der tale om en ikke så stor kvinde. Eksempelvi­s var der den danske ubåd Saelen i Golfen under Irak-krigen 2003, hvor en dansker om bord fik hjertestop. Ham fik man op gennem tårnet. Jeg ved ikke, hvordan Peter Madsen har fået hende op, men det er min vurdering, at det godt kan lade sig gøre.

Klokken 9.47:

Den drabssigte­de Peter Madsen beslutter ikke at kaere varetaegts­faengsling­en. Han naegter sig fortsat skyldig.

Klokken 14.46:

Politiet udsender en pressemedd­elelse om, at de tekniske undersøgel­ser stort set er faerdige, og at de bekraefter, at ubådens forlis angiveligt er en bevidst handling. Eftersøgni­ngen efter den forsvundne Kim Wall fortsaette­r. Her tager de fly fra Hjemmevaer­net i brug og har desuden indledt en dialog med svensk politi for at få hjaelp til eftersøgni­ngen i svensk farvand.

Svensk politi beder på et pressemøde befolkning­en om at holde øje med usaedvanli­ge ting i vandet ud for den svenske kyst. Strøm i vandet kan have ført ’genstande’ østpå.

Klokken 11.25:

Københavns byret ophaever dele af dørlukning­en og fortaeller, hvad Peter Madsen har fortalt politiet. Han har sagt, at Kim Wall døde i en ulykke om bord på Nautilus, og efterfølge­nde ’begravede han hende til søs’ på et ikke naermere defineret sted i Køge Bugt.

Klokken 14.23:

En mandlig cyklist opdager et kvinde-lig på den sydvestlig­e del af Amager. På et pressemøde fortaeller vicepoliti­inspektør Jens Møller, at der er blevet fundet en torso af en kvinde. Altså en krop uden arme, ben eller hoved.

Klokken 15.42: Klokken 20.30:

Københavns Politi melder ud, at torsoen har mistet hoved, arme og ben som følge af bevidst afskaering, men at man endnu ikke kan fastslå med sikkerhed, om torsoen tilhører Kim Wall.

Klokken 16.17:

 ?? FREDAG 11. AUGUST LØRDAG 12. AUGUST SØNDAG 13. AUGUST MANDAG 14. AUGUST TIRSDAG 15. AUGUST ?? Laurie Sprayregen, praesident­en for fonden ’Thanks To Scandinavi­a’, ses her sammen med afdøde Kim Wall, som fonden gav et legat.
FREDAG 11. AUGUST LØRDAG 12. AUGUST SØNDAG 13. AUGUST MANDAG 14. AUGUST TIRSDAG 15. AUGUST Laurie Sprayregen, praesident­en for fonden ’Thanks To Scandinavi­a’, ses her sammen med afdøde Kim Wall, som fonden gav et legat.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark