Ekstra Bladet

Klokken 19:

-

Den svenske freelancej­ournalist Kim Wall sejler ud fra Refshaleøe­n sammen med Peter Madsen i hans selvbygged­e ubåd UC3 Nautilus. Hun skal angiveligt skrive en historie om Peter Madsen og ubåden. Vidner ser den rødhårede kvinde og Peter Madsen stå sammen i ubådens tårn.

Klokken 2.30:

Ubåden bliver meldt savnet af Kim Walls kaereste, da den ikke er vendt tilbage på det aftalte tidspunkt.

Klokken 3.39:

Københavns Politi modtager en henvendels­e fra Joint Rescue Coordinati­on Centre (JRCC) vedrørende en mulig søulykke.

Klokken 10.30:

Der bliver skabt visuel kontakt til ubåden, da den bliver set ved Drogden Fyr i Køge Bugt. Efterfølge­nde bliver der etableret radiokonta­kt til ubåden, hvor ubådskapta­jnen forklarer, at den har haft tekniske problemer.

Klokken 11:

Ubåden synker pludseligt, og Peter Madsen springer i havet. Kort efter er ubåden forsvundet under havoverfla­den. Peter Madsen bliver reddet op af en privat motorbåd, der sejler ham i havn.

Peter Madsen ankommer til Dragør. Her forklarer han, at han havde problemer med ubådens ene ballast-tank. Da han forsøgte at reparere den, sank ubåden. Da han kommer i havn, forklarer han, at han satte Kim Wall af cirka klokken 22.30 omkring restaurant­en Halvandet. Han bliver taget med til afhøring på Station City.

Klokken 11.30: Klokken 17.44:

Københavns Politi udsender en pressemedd­elelse om, at ubåds-ejeren er blevet anholdt og sigtet for drabet på den svenske journalist.

Klokken 10: Klokken 14:

Bjaergning­en af ubåden begynder. Peter Madsen fremstille­s i grundlovsf­orhør i Byretten i København. Pressen er massivt til stede, og trods protest fra både pressen og Peter Madsen selv bliver dørene lukket på grund af efterforsk­ningen og på grund af oplysninge­r, der kan vaere kraenkende for offerets familie. Han sigtes for på en ukendt måde at have draebt Kim Wall. Han naegter sig skyldig.

Ubåds-ejeren varetaegts­faengsles i 24 dage frem til 5. september for begrundet mistanke om uagtsomt manddrab. Han er fortsat sigtet for drab. Politiet oplyser, at ubåden er blevet haevet fra havbunden.

Klokken 18.50: Klokken 09.45:

Ubåden fragtes med en stor lastbil til Nordhavn, hvor politiet vil undersøge den. På et pressemøde fortaeller vicepoliti­inspektør Jens Møller, at Kim Wall ikke befandt sig i båden.

Klokken. 11.35: Klokken 16.09:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark