Ekstra Bladet

Flash@eb.dk til tip dit Send Dansestjer­ne i ulykke

Den profession­elle danser Steen Lund styrtede på sin cykel under weekendens ironman i København

- LOUISE SVANE PEDERSEN lsp@eb.dk

Den tidligere ’Vild med dans’-vinder Steen Lund var i weekenden en af de mange deltagere, som kaempede for at gennemføre årets ironman i København.

Men det var lige før, at danseren ikke kunne løbe over målstregen efter 3,8 kilometers svømning, 180 kilometers svømning og 42,195 kilometers løb.

– Seks kilometer før målstregen styrtede jeg på min cykel. Der kom et heftigt regnskyl, og så skred jeg på en af de hvide afmaerknin­ger i asfalten, fortaeller Steen Lund.

Seks kilometer før målstregen styrtede jeg på min cykel

Heldigvis var der en medic-scooter lige bag danseren.

– Ham på scooteren kom styrtende hen til mig og spurgte, om jeg var okay. Der var blod ud over det hele, men vi fik pakket min arm ind, og jeg kom op på cyklen igen.

De godt og vel 42 kilometers løb var dog ved at sende Steen Lund vandt ’Vild med dans’ i 2006 sammen med håndboldsp­illeren Christina Roslyng Christians­en.

Jeg kunne slet ikke maerke min arm

Steen Lund tidligt ud konkurrenc­en.

– Jeg kunne slet ikke maerke min arm, og jeg overvejede at stoppe undervejs på de første ti kilometer. Jeg valgte alligevel at fortsaette, for jeg ville gerne have de tre andre armbånd også. Man får et armbånd for hver ti kilometer, man løber, og det var min motivation.

Efter at vaere kommet over målstregen måtte Steen Lund runde den lokale skadestue og få et tjek af armen.

– Der skulle ikke vaere noget braekket i hverken skulder eller albue. Min albue er virkelig haevet, men den

skulle gerne blive god igen.

Det lykkedes den profession­elle danser at gennemføre ironman i tiden 12 timer, 39 min. og 59 sekunder – han havde dog selv håbet på en bedre tid, men det ødelagde regnen altså for ham.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ??
FOTO: PHILIP DAVALI
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark