Ekstra Bladet

Galaxy Note 8: Hvem gider bruge en pen?

LANCERING: Der skal mere end en pen til for at gøre ny Samsung-telefon interessan­t

- PR-FOTO

Hvis vi skal stole på billederne, der er laekket af Galaxy Note 8, har Samsung fortsat placeret laeseren til fingeraftr­yk vildt ulogisk lige ved siden af kameraet. Det fungerer allerede rigtigt dårligt på Galaxy S8.

vil hurtigt afsløre, at hverken Note-serien eller pennen er saerligt udbredt. I hvert fald ikke herhjemme hvor det i stedet er Galaxy S-serien, som kunderne hiver ned fra hylderne.

Og det er faktisk fair nok. Noten har efter min mening vokset sig selv over ørerne ved at vaere mere en tablet end en mobiltelef­on. Samtidig er pennen en oversolgt feature, der er meget lidt relevant for de fleste.

Dyrt pral

Der skal med andre ord meget mere til end en pen og en stor telefon, der ligner Galaxy S8+ naesten på en prik. Meget tyder bare på, at det kommer ikke til at ske. Vi får i stedet en opgraderet Note fra Samsung, der vil prale af deres store innovation i verdens bedste mobil. Her gaelder det dog om at lytte godt efter og skaere igennem salgssnakk­en.

Note 8 vil utvivlsomt vaere en velbygget Android-smartphone, men til en pris og i en størrelse der er staerkt uinteressa­nt for flertallet af danske mobilkunde­r.

Mit råd er i stedet, at man bruger aftenens event til at reflektere over, hvor mange andre gode mobiltelef­oner der faktisk findes. Her taler vi ikke om iPhone eller Galaxy S8, men telefoner som OnePlus 5, Honor 9 fra Huawei, Nokia 8 og endda meget billige modeller fra det ’genopfrisk­ede’ Moto-maerke.

Billigere er bedre

Lidt som historien om ulven, der kommer, er markedet for de dyreste mobiltelef­oner i dag et hundeslags­mål, hvor mange råber: Vores er bedst!

Sandheden er snarere, at der er mange gode smartphone­s. Og dem, som de største producente­r markedsfør­er

mest, er ikke nødvendigv­is det bedste valg for dig.

Laeg i stedet snittet ved 4000 kroner, når du jagter efter en ny mobiltelef­on. Her findes den virkelige nyhed.

Hverken Note-serien eller pennen er saerligt udbredt

Den første Galaxy Note blev sat til salg i foråret 2012 og havde en skaerm på 5,3 tommer. Seneste model var Galaxy Note 7, der havde en skaerm på 5,7 tommer. Den fik – indtil modellen begyndte at braende – gode anmeldelse­r, men ofte med dommen ’for dyr’.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark