Ekstra Bladet

Prinsens opførsel ryster mig

- Amalie Thomsen, 16 år Naestforma­nd VU Hedensted 2.g på Campus Vejle Handelsgym­nasium

Jeg er stor tilhaenger af dansk kultur. Jeg er stor tilhaenger af det danske samfunds vaerdier, normer og de traditione­r, som har fulgt os gennem mange år. Derfor gør det mig enormt ked af det, når prins Henrik melder ud, at han ikke laengere ønsker at blive begravet på sin planlagte gravplads ved siden af dronning Margrethe. Det har vaeret tradition siden 1559, at regentparr­et er blevet begravet sammen side ved side i Roskilde Domkirke.

Havde prinsen villet begraves i Frankrig, hvor han kommer fra, havde jeg haft større forståelse for hans beslutning. Men det ryster mig, at han vil finde en ny gravplads i samme land som Margrethe – og at han vil gøre det i et oprør mod dansk lovgivning og benytte det som hans sidste chance for at udmelde sin utilfredsh­ed over for sin stilling i det danske hof.

Prinsen kendte til tronfølgel­oven, inden han giftede sig med Margrethe, og han vidste allerede dengang, at han aldrig ville kunne blive konge. Og ifølge eksperter vil det kraeve en aendring i tronfølgel­oven, før prinsen vil kunne blive konge.

Selv om prinsen er blevet pensionere­t, får han stadig sin løn. Han har allerede fået et gravsted betalt af skatteyder­ne, så nu, hvor han pludselig aendrer mening, er der da ikke andet for, end at det naeste gravsted må blive for egen regning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark