Ekstra Bladet

SMED 66 KILO:

-

plan, så er det enkelt.

Carl Yngvar vejede 172 kilo, da han startede på sit vaegttab. Han havde før vaeret oppe på 175 kilo.

– Jeg traf følgende valg allerede fra dag et: Jeg droppede kulhydrate­rne, men beholdt grøntsager og proteinkil­der i kosten. Meget forenklet gjorde jeg det af følgende grund: Kroppen har brug for proteiner, for det er dem, der bygger cellerne. Og kroppen har brug for fedt.

– Men kulhydrate­r behøver man egentlig ikke til andet end energi. Og energien kan kroppen tage fra fedtlagren­e, og så går man ned i vaegt.

Carl Yngvar gjorde også noget, som de fleste slankeeksp­erter advarer imod: Han vejede sig hver eneste dag.

– Hvorfor skulle jeg ikke gøre det? Det tager ikke lang tid. Den første uge tabte jeg mig fem kilo, men det skyldes jo også, at kroppen smed en del vaeske, da jeg droppede kulhydrate­rne. Efter første uge gik jeg to-tre kilo ned om ugen, selv om det ikke var synligt på vaegten hver dag. Nogle dage gik jeg lidt op, fordi det afhaenger af, hvor meget vaeske man har i kroppen, men efter en uge var det altid synligt på vaegten.

– Søgte du råd hos nogen, før du begyndte at tabe dig?

– Nej, men jeg laerte jo også meget om ernaering, da jeg var profession­el idraetsman­d. Jeg vejede 175 kilo, fordi jeg ønskede at veje så meget. For at løfte 490 kilo i squat, som jeg gjorde, da jeg satte verdensrek­ord, skal man vaere stor og tung. Jeg har sådan set hele tiden haft et meget bevidst forhold til min kost. Hvis man absolut skal saette ord på det, har jeg vel brugt noget lignende en ketogen-diaet (diaet, hvor

Helt aerligt, jeg bliver lidt irriteret, når folk siger, at de ikke kan tabe sig

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark