Ekstra Bladet

DAN GJORDE JEG Seks måltider om dagen

- Bearbejdet af Cecilie Guldberg – Hvordan undgik du at blive sulten?

– Det var måske nemmere for dig at gå ned i vaegt, fordi du ikke var så fed, men bare stor?

– Det tror jeg ikke. Forbraendi­ngen er ret ens for alle. Nogle bruger undskyldni­ngen, at de har en lav forbraendi­ng og derfor ikke kan gå ned i vaegt. Det er mest bare undskyldni­nger. Med undtagelse af dem, som har en sygdom, der giver en lavere forbraendi­ng, er det er ens for alle. Og helt aerligt, jeg bliver lidt irriteret, når folk siger, at de ikke kan tabe sig. for det og have disciplin. Jeg mener, at man skylder både sig selv og samfundet ikke at vaere overvaegti­g.

– Hvor mange kalorier spiste du under dit vaegttab?

– Det ved jeg ikke. Men ingen af mine seks daglige måltider havde mange kalorier i sig. Måske 3000 om dagen i alt i begyndelse­n. Men det er bare antagelser. Jeg vejede maden for at regulere mit indtag.

– Hvor mange kilo ønskede du som udgangspun­kt at tabe dig?

– Jeg havde ingen klare mål, men med et dårligt knae er det dumt at veje over 170 kilo. Nu er jeg nede på en vaegt, som jeg er glad for. For mig er 106-108 kilo den rigtige vaegt. Skal jeg yderligere ned, vil det vaere på bekostning af muskelmass­en. Og det vil jeg ikke.

– Bortset fra tallene på vaegten, er der så noget andet, der er blevet lettere, end da du vejede 66 kilo mere?

– Nu var jeg også staerk, da jeg var tung, så det er forbavsend­e lidt, som egentlig har aendret sig. Bortset fra én vigtig ting: Jeg sover meget bedre nu. Før led jeg af søvnapnø. Jeg snorkede også meget mere før.

– Jeg spiste fornuftigt. Jeg spiste seks små måltider hver dag. Det gjorde jeg for resten også før, og jeg gør det stadig. Det daemper sultfølels­en lidt, at man spiser ofte. I starten spiste jeg desuden naesten lige så meget maengdemae­ssigt, som jeg gjorde før.

– Jeg spiste bare andre madvarer. Grøntsager i stedet for kartofler, pasta og ris. Grøntsager fylder godt i maven og har få kalorier. Det er dumt at opbruge kaloriemae­ngden med det, jeg kalder lortemad. Jeg spiste heller ikke frugt. Der er for meget sukker i frugt.

Efter nogle måneder tabte Carl Yngvar Christense­n sig ’kun’ et kilo om ugen, og det fik ham til at stramme sin kostplan endnu mere til.

– Så begyndte jeg også at gå ned i maengden af grøntsager og proteiner. Og jeg vejede det for at justere det ind. Det hele er gået forbavsend­e glat.

– Hvor meget af dit vaegttab kan tilskrives, at du har traenet hver dag?

– I forhold til antal kilo har det ikke betydet meget i den store sammenhaen­g. Du skal traene meget for at forbraende et kilo fedt. Det er meget lettere at spise en brødskive mindre end at traene laengere, siger han og tilføjer:

– Men at jeg i princippet har traenet en til to timer hver dag, har gjort, at jeg har beholdt ret meget af min muskelmass­e. Og den vil jeg ikke miste.

– I udgangspun­ktet har vi jo otte timer med søvn, otte timer med arbejde og otte timer i døgnet, hvor vi kan gøre hvad som helst. Og jeg kan godt lide at traene med vaegte. Hvis jeg ikke havde traenet så meget under mit vaegttab, ville jeg have tabt meget mere af muskelmass­en og vaeret blevet tynd på en anden måde.

 ?? FOTO: FRODE HANSEN, VG ?? Efter Naesten 70 kilo lettere, men stadig bomstaerk.
FOTO: FRODE HANSEN, VG Efter Naesten 70 kilo lettere, men stadig bomstaerk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark