Ekstra Bladet

ALLE TABER PÅ HISTORISK FCK-DOM

Der er ingen vindere i ballade-sag, men tilskuer-boykotten rammer mange forkerte

-

scener, der løb over tv-skaermen fra Brøndby Stadion 6. august om aftenen, er noget af det mest beskaemmen­de, Superligae­n nogen sinde har oplevet.

Et voldsorgie af den anden verden og så fjernt fra fodbold, som noget kan vaere.

Derfor er det nemt at kalde på hårde straffe, voldsomme sanktioner og alverdens ulykker.

Mere end 100 af de involvered­e og identifice­rede galninge har af FCK får stukket karantaene­r ud, ligesom nogle af dem skal en tur forbi anklagebae­nken i politiets regi.

DE UVAERDIGE

godt. Fodboldens Disciplina­erinstans kan selvfølgel­ig heller ikke sidde sagen overhørig og har langet to hjemmekamp­e uden tilskuere med mulighed for en tredje ud til FCK som straf.

Hårdt? Tjae, det kan altid diskuteres, men der er ingen tvivl om, at man gerne vil sende det hårdest

SÅ LANGT, SÅ

mulige signal til omverdenen, nemlig at vi ikke gider den slags idioti. Fint nok – og selvfølgel­ig skal FC København kunne maerke, at deres såkaldte fans har begået noget fuldstaend­ig afsindigt og afstumpet.

Mens de mere end 100 medvirkend­e i slagsmålen­e altså venter på eller har fået en personlig straf – og tak for det – må Fodboldens Disciplina­erinstans også mene, at FC København ikke levede op til deres ansvar i forhold til udebane-afsnittet på Brøndby Stadion.

Muligt, men oplysninge­r efter balladen tyder på, at det var et opgør med politiet, der var hovedformå­let i en koordinere­t indsats, og kunne FC København have håndteret det anderledes?

spørgsmål er selvfølgel­ig, om denne dom medfører et øget udebaneafs­nit-ansvar for de tilrejsend­e klubber i Superligae­n? Eller

DET STORE

var det mest af alt en signaldom, hvilket der ikke i sig selv er noget galt med, der i dette grelle tilfaelde var nødvendigt.

Er det så rimeligt, at netop kampen mod Brøndby skal omfattes af tilskuer-udelukkels­e.

Saedvanen er jo, at man tager de to naeste kampe og ikke selv plukker udvalgte kampe ud.

Det er jo heller ikke sådan, at får Thomas Delaney et rødt kort mod Bayern München, så skal karantaene­n afsones mod dem …

Igen: Her vil man øjensynlig­t ramme FCK hårdt på tegnebogen, da en fyldt Parken mod netop Brøndby er en af de få kampe, der for alvor får millionern­e til at rulle ind.

grundlaegg­ende problem med denne type sanktion er selvfølgel­ig, om det overhovede­t har en effekt. Får denne straf FC København til at handle markant anderledes i forhold til kommende udekampe?

De tosser, der lavede balladen, er formentlig fløjtende ligeglade, og hvis ellers FCK får uddelt og håndhaevet karantaene­rne, kunne de naeppe se den kamp alligevel.

Tv-stationern­e får et ringere

DET HELT

produkt, de ordentlige tilskuere straffes, spillerne straffes, og i det hele taget skader det Superligae­n over en bred kam. Noget naer det sidste, en i forvejen traengt Superliga har brug for.

De tosser, der lavede balladen, er formentlig fløjtende ligeglade

Brøndby fik tilbage i 2012 en lignende straf og ankede, ligesom FCK vil gøre det, men tabte i sidste ende i DIF's Appeludval­g.

Sådan kommer det formentlig også til at gå FCK, men det er svaert at se, hvem der vinder noget på den her.

Det ligner den fantasiløs­e straf – og der er brug for en helt anden tilgang.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark