Ekstra Bladet

Super-fan: De straffer os, der kan opføre os ordentligt

- JONAS SØRVIN KRISTIANSE­N jonas@eb.dk

50-årige Steen Pramming fik naermest helte-status, da han trådte frem mellem fansene og politiet, da ’FCKfans’ gik amok til udebanekam­pen mod Brøndby 6. august.

Han forsøgte at appellere til at få egne raekker tilbage i geleddet, da han brød ud af maengden og med sit FCKhalstør­klaede løftet viste, at ikke alle på udebane-afsnittet havde dårlige intentione­r.

AErgerlig

Hans heltemodig­e indsats mod de godt oprørte FCKbøller gav ham behørig ros efterfølge­nde. I dag er Steen Pramming aergerlig over hele situatione­n og den store straf på to spilledage, selv om den ikke kommer bag på ham. det er forkert at straffe os, der er loyale og kan finde ud af at gå til fodbold uden at slås. Men sådan er reglerne jo, lyder det fra Steen Pramming.

For netop ham er det ovenikøbet ekstra bittert, at det bliver praecis de to kampe, som FCK skal spille uden tilskuere.

– Mine børn bor i Finland til hverdag, men først på sommeren købte jeg billet til de to kampe mod FC Midtjyllan­d og Brøndby specifikt, som jeg skulle have set med min søn. Så jeg er naturligvi­s meget, meget ked af, at vi ikke kommer til det. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige til min søn. Han er 16 år og havde glaedet sig til at se kampene på stadion. Men vi må vel nøjes med at se dem på tv nu.

Selvjustit­s

Steen Pramming glaeder sig dog over, at der i FCK’s fanmiljø har har vaeret meget fokus på at fange dem, der ikke opførte sig ordentligt til Brøndby-kampen.

– Der er allerede en form for selvjustit­s – der er mange FCK-fans, som har delt billederne og givet dem videre til politiet, og som er interesser­ede i, at det stopper. Jeg tror desvaerre altid, at der vil komme en eller anden form for hjerneblød­ning, så straffen i dag aendrer ikke på noget, tror jeg. Når der er så meget testostero­n, så vil der altid komme et eller andet.

– De fleste klubber er heldigvis gode til selvjustit­s med awaykort og sådan, for vi er alle interesser­ede i kun at slippe dem ind, som kan opføre sig ordentligt, lyder det.

Jeg tror desvaerre altid, at der vil komme en eller anden form for hjerneblød­ning, så straffen i dag aendrer ikke på noget

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark