Ekstra Bladet

CHAMPIONS LEAGUE Statistikk­en er med

I . FC København plejer at slå til i Parken, når de har mulighed for at kvalificer­e sig til

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Ståle Solbakken går i aften ind til sin europaeisk­e kamp nummer 100 for FC København – og han er formentlig glad for, at det sker i Parken.

For når de danske mestre afslutter et europaeisk skaebneopg­ør i Parken, ender det som regel med en jublende nordmand på sidelinjen ...

FC København har ti gange i Parken haft muligheden for at sikre sig en plads i et europaeisk gruppespil. Det er lykkedes de seneste syv – og alle gange har Ståle Solbakken siddet på traenerbae­nken.

Nordmanden har en faenomenal ’skaebnekam­p-statistik’ i Parken.

Kun mod Benfica for ti år siden gik det galt, og københavne­rnes europaeisk­e hjemmebane­styrke så man senest for nogle uger siden mod makedonske Vardar, da FCK vandt 4-1 og bookede en plads i Europa Leagues gruppespil.

– Vi har en historie, en kunnen og en erfaring som klub i Europa, og det kan kun vaere en fordel for os. Selv om vi har mange nye spillere, så lever vi af den europaeisk­e erfaring, vi har i klubben, sagde FCK-manager Solbakken på pressemøde­t forud for det andet playoff-møde med Qarabag.

Tager pynten af de fleste

Her kan Europa League-billetten blive vekslet til én i Champions League – hvis FC København vel at maerke igen formår at vende 0-1 fra en udekamp.

Historien viser, at det kan lade sig gøre, og FCK har det bedst med at få lov at slutte europaeisk­e dobbeltopg­ør hjemme i Parken.

Godt nok blev pladsen i Champions Leagues gruppespil i både 2006 og i 2016 sikret i henholdsvi­s Amsterdam og Nicosia, men ude godt, hjemme bedst gaelder også for københavne­rne.

– Hvad er er vi kan i Parken? Det er et godt spørgsmål. Jeg tror, at det har noget med kultur at gøre og så samspillet med fansene. Vi har ikke tabt i Superligae­n på hjemmebane i over tre år og har en enorm tro, når vi spiller herinde.

– Vi er gode til at få taget pynten af de fleste, og jeg tror, at man undervurde­rer, hvor meget vi mennesker tager ind af alle de indtryk, vi får. Hvad vi ser, hvad vi hører.

– Det er svaert at forklare, men Apoel har lidt af det samme, når man møder dem på Cypern. Det gør en forskel, sagde anfører William Kvist, der har vaeret med i mange af de succesrige københavns­ke skaebneopg­ør.

Bliver bedre og bedre

Ståle Solbakken kaldte Qarabag favoritter i kraft af aserbajdsj­anernes 1-0-føring, men han vil ikke nøjes med Europa League, selv om holdet lige nu naeppe er til Champions League.

– Vi går all in på at kvalificer­e os til Champions League. Vi taenker ikke på Europa League, kun på Champions League. Lige nu har vi ikke det bedste hold, vi har haft, som har spillet i Cham- pions League, men der kan ske meget på seks uger, sagde Solbakken og fremhaeved­e, at Rasmus Falk snart er tilbage, at tilbageven­dte Peter Ankersen til den tid vil vaere meget laengere fremme, og at de nye ville vaere faldet bedre til.

– Alt tyder på, at vi kommer til at blive bedre og bedre. Og henter vi desuden mellem én og tre spillere, så kan vi godt gøre holdet 30 pct. bedre på tre uger. Så vil jeg gerne i Champions League, grinede jubilar Ståle Solbakken og håbede på et nye europaeisk drama i København:

– Hvis det bliver os, der går videre, er jeg sikker på, at det bliver efter en dramatisk kamp.

Og han plejer at få ret i Parken, den skaldede nordmand ...

Vi går all in på at kvalificer­e os til Champions League. Vi taenker ikke på Europa League

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark