Ekstra Bladet

Irriterer mig graenseløs­t når FCK ikke praesterer

- THOMAS N. ANDERSEN tna@eb.dk

FC København er kommet hostende og harkende i gang med den nye saeson.

Det har saerligt haltet i Superligae­n, hvor FCK dog takket vaere comebacket mod Sønderjysk­E ligger placeret på en sjetteplad­s med ni point efter seks kampe.

Selv om de danske mestre har spillet sig videre til Champions League-playoff efter dramatiske, samlede sejre over MSK Zilina og Vardar Skopje, så er det sårede FCK-hold i en helt anden forfatning i år, end man har vaeret vant til fra de seneste to saesoner, hvor løverne har most al modstand i Superligae­n og tilmed har praesteret flot i Europa saerligt sidste saeson.

Sådan er fodbold

Men på trods af modgangen skal FCK nok rejse sig igen allerede denne saeson. Det mener i hvert fald den tidligere FCK-profil og nuvaerende angriber for landsholde­t

– Det irriterer mig graenseløs­t, når FCK ikke praesterer, men sådan er fodbold jo. Man kan ikke vinde alle kampe og ride evigt på en bølge. Der vil komme modstand på et tidspunkt, saerligt når du er en saelgende klub.

– Men jeg er sikker på, FCK har så dygtig en manager og så dygtige spillere til rådighed, at de nok skal få vendt tingenes gang snart, siger Nicolai Jørgensen, der stadig følger hold taet:

– Jeg taler stadig med mange af mine tidligere holdkammer­ater, og saerligt Peter Ankersen er god til at holde mig opdateret. Jeg kan ikke slippe klubben helt, selv om jeg selvfølgel­ig har meget at se til her i Holland. Jeg forsøger at se hver eneste FCK-kamp på tv eller computer, når vi ikke selv spiller på samme tidspunkt, siger Nicolai Jørgensen, der skiftede fra FCK til Feyenoord inden begyndelse­n af sidste saeson.

De klarer Qarabag

I aften kan FCK spille sig ind i Europas fineste fodboldsel­skab, Champions League, så helt skidt har københavne­rnes saesonstar­t trods alt ikke vaeret. For at få adgang til det forjaetted­e land og de mange millioner kraever det en samlet sejr over Qarabag, der har en 1-0 føring med til Parken fra Aserbajdsj­an.

Men den opgave bør Ståle Solbakkens hold kunne løfte trods både spillemaes­sige udfordring­er og skadesprob­lemer.

– Jeg synes ikke, det har set så dårligt ud for FCK, som mange siger. Udekampe i Europa er bare vanskelige, og man kan ikke forvente at cruise igennem Superligae­n, når man saelger tre/fire ledende profiler.

– Alligevel har FCK altså kun tabt én kamp i Superligae­n og spillet sig videre til playoff i Champions League. Jeg er sikker på, de klarer Qarabag hjemme i Parken, og når Champions Leaguebill­etten er i hus, skal FCK også nok finde melodien i Superligae­n igen.

Hvis FCK kvalificer­er sig til Champions Leagues gruppespil, kan de danske mestre, afhaengigt af de øvrige kval-resultater, enten havne i tredje eller fjerde seedningsl­ag, mens Feyenoord med garanti vil blive seedet i det dårligste lag i gruppespil­let.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark