Ekstra Bladet

Mørkøv overrasker med holdskifte

- JONAS SØRVIN jonas@eb.dk

Michael Mørkøv (bagest) kører de naeste to saesoner hos Quick Step Floors og fortsaette­r dermed ikke sit succesrige samarbejde med den norske sprinter Alexander Kristoff (forrest). Det har laenge ligget i kortene, at Michael Mørkøvs fremtid ikke skulle vaere hos hans nuvaerende hold Katusha – ikke mindst da danskeren højst overrasken­de ikke kom med til årets Tour de France, men i stedet har måttet nøjes med ’trøsteprae­mien’ i form af tre uger i det spanske etapeløb Vuelta a Espana.

Michael Mørkøv kom til Katusha på foranledni­ng af holdets norske stjerneryt­ter Alexander Kristoff, og sammen har de to opbygget et godt samarbejde, der har givet mange sejre og flotte placeringe­r til den staerke nordmand.

Derfor var ønsket for begge parter, at samarbejde­t skulle fortsaette.

Da Alexander Kristoffs skifte til UAE-mandskabet blev officielt, forventede mange derfor, at også Mørkøv skulle den vej, men i dag viser det sig, at Mørkøv har søgt nye udfordring­er, som sender ham andetsteds hen end hans norske kaptajn.

Tirsdag er det nemlig blevet officielt, at Michael Mørkøv skifter til en to-årig aftale hos det belgiske storhold Quick Step.

– Jeg har altid vaeret interesser­et i holdet, og da Patrick (Lefevre, Quick Steps team-manager, red.) kom med et tilbud om at køre for dem de naeste to år, kunne jeg ikke sige nej. Det er et hold, du som rytter ser op til og altid holder øje med i løbene. Men vigtigst af alt: Patrick og holdet får altid det maksimale ud af hver enkelt rytter. Også ryttere i min alder har udviklet sig på det hold, så jeg tror, dette skifte kan udvikle mig som rytter.

– Jeg har vaeret glad for de sidste to saesoner hos Katusha med de resultater, vi har skabt sammen, hvilket gør mig endnu mere motiveret til at slutte saesonen staerkt af, før jeg skifter til mit nye hold, siger Mørkøv i en pressemedd­elelse fra hans nye hold.

– Jeg glaeder mig over, hvordan holdet ser ud til de naeste saesoner – isaer med Gaviria og Viviani (holdets to topsprinte­re, red.), da jeg tror, jeg kan tilbyde dem begge en masse i spurterne. Over de sidste par år har jeg bevist, at jeg er en af de bedste lead-out-ryttere i feltet, og det er en rolle, jeg vil fortsaette med hos Quick-Step Floors.

Tilfredshe­d er der – ikke overrasken­de – også at spore hos det belgiske mandskab

– Vi har fulgt Michael i et stykke tid nu, da han har vist, at han er en af de bedste hjaelpere i feltet. Han er en erfaren og hårdtarbej­dende rytter, som altid giver sig 110 procent for holdet. Jeg er sikker på, at hans tilføjelse til holdet vil blive en winwin for alle involvered­e, lyder det fra Patrick Lefevre.

Det er et hold, du som rytter ser op til og altid holder øje med i løbene

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ??
FOTO: ALL OVER PRESS

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark