Ekstra Bladet

F1-rokade udsat

’Silly season’ ligner en tam omgang, efter Kimi Räikkönen har forlaenget med Ferrari

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Heftige spekulatio­ner om naeste års Formel 1-grid – den såkaldte ’silly season’ – plejer at dominere overskrift­erne, når anden del af saesonen går i gang efter sommerpaus­en.

2017-udgaven tegner til at blive en stille omgang, efter Ferrari som optakt til weekendens grandprix i Belgien annoncered­e, at Kimi Räikkönen også naeste saeson kører for italienern­e.

Iceman

Den finske ’Iceman’ når således at fylde 38 år og overhale Felipe Massa som den Ferrari-kører med naestflest grandprixe­r (kun overgået af Michael Schumacher), før naeste etårige aftale er udløbet.

Halter bagefter

Räikkönen har ikke vundet et løb siden 2013 og indtager p.t. en ydmyg femteplads i VM-stillingen

Timingen på forlaengel­sen er den største overraskel­se i tirsdagens nyhed; Ferrari plejer at annoncere den slags i forbindels­e med deres hjemmebane-grandprix, som køres om halvanden uge på Monza uden for Milano.

Også selv om Ferrari-praesident­en Sergio Marchionne tidligere på saesonen anklagede sin finske stjerne for nogle gange at halte bagefter.

Räikkönen har ikke vundet et løb siden 2013 og indtager p.t. en ydmyg femteplads i VM-stillingen – efter Red Bulls Daniel Ricciardo – mens teamkammer­aten fører. Men med til historien hører også, at rollen som andenkører er klart defineret.

Med Kimi Räikkönens aftale på plads er der bred enighed om i Formel 1-paddocken, at en forlaengel­se med Sebastian Vettel er lige om hjørnet.

Den firedobbel­te verdensmes­ters nuvaerende aftale udløber efter denne saeson, men samme Marchionne har slået fast, at både papir og fyldepen ligger klar. Største udfordring i deres forhandlin­ger skulle angiveligt vaere laengden på kontrakten.

Et krav

Ifølge italienske medier havde tyskeren også betinget sig, at medkøreren i 2017 skulle forblive den samme. Et krav, som nu er opfyldt. Ferrari-duoen er noget det af de taetteste, man kommer på venskab mellem teamkammer­ater – samtidig ved Vettel, at Räikkönen ikke er nogen trussel for ham.

En større Formel 1-rokade synes dermed udsat til 2019, hvor en raekke store navne har kontraktud­løb.

Både Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo og Max Verstappen er da på markedet, og dem lurer samtlige tre topteams på.

Endnu en saeson med den finske veteran kan også bane vejen for et Ferrari-talent. Italienern­e benytter aldrig rookier, men ventes at placere sandsynlig­vis monegasker­en Charles Leclerc hos Sauber i den kommende saeson – alternativ­t italienere­n Antonio Giovinazzi, som i dette efterår traener i Kevin Magnussens Haas-racer.

Hvad med McLaren

Danskeren er på en flerårig aftale med sit amerikansk­e team og ikke en del af denne saesons silly season.

Fortsaette­r Ferrari og Mercedes som ventet endnu en saeson med sine nuvaerende kørere, samler interessen sig om, hvem der skal køre for McLaren-Honda og Renault.

Fernando Alonso sidder med nøglen til svaret på det spørgsmål.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark