Ekstra Bladet

DØDE MED AEREN I BEHOLD

RESPEKTERE­T OG ELSKET AF VENNERNE: Jaegeren og forsikring­smanden Peter Zobel er død

- CAROLINE CLANTE KRISTIAN KORNØ CASPER HJORTH ccl@eb.dk;kkr@eb.dk; chh@eb.dk

Det gjorde ondt på Peter Zobel, når familienav­net blev bragt i forbindels­e med sex, kulørte rygter og domme, men den tidligere konge af forsikring­sselskabet Codan døde med aeren i behold.

Det fastslår Søren Jakobsen, der står bag flere bøger om den danske overklasse. Og den klasse tilhørte Peter Zobel.

– Peter Zobel kunne noget – og det må man respektere ham for. Han var en ’cool’ person, der kom tilbage igen på de rigtige lister, inden han døde.

– Vennerne kunne godt se, at han ikke skulle lastes for, hvad den øvrige familie foretog sig, siger forfattere­n, der blandt andet har skrevet om familien i bogen ’Overklasse­liv – fra landadel til magtelite og jetset’.

I sin Codan-tid formåede Peter at styre forsikring­sselskabet gennem 80’erne og 90’ernes kriser, ligesom han stod for at opkøbe det konkursram­te Hafnia. Et køb, der sikrede Codans placering som absolut svaervaegt­er inden for forsikring i Danmark.

Handlekraf­tig

– Han var en handlekraf­tig direktør, der ikke var bange for konfrontat­ioner, siger Søren Jakobsen.

Ud over flere personlige tragedier med dødsfald i familien så var et af livets nederlag for Peter Zobel, at datteren Rigmor Zobel ikke kunne overtage direktørst­olen i forsikring­sgiganten.

– Familien mistede grebet om selskabet, siger Søren Jakobsen, som understreg­er, at det tog hårdt på patriarken, da hans jura-uddannede datter fik en beskeden kokaindom.

– Men han tog det flot udadtil og beskyttede hende over for pressen.

Det kostede for en stund lidt anseelse for Peter Zobel, at han datter fik papir på at vaere kriminel, men de kendte og kongelige venner bakkede hurtigt op om den aldrende erhvervsma­nd. Blandt de taette venner var prins Henrik, nu afdøde prins Richard, Matadorkom­ponisten Bent Fabricius-Bjerre, modemanden Erik Brandt og FL Smidtharvi­ngen Christian Kjaer.

Det gør ondt

– Det gør mig ondt, at Peter er død. Jeg vidste godt, han var syg. Han havde KOL ligesom min afdøde hustru, men mit indtryk var, at det gik meget bedre. Han var vanvittig morsom. Peter var en fantastisk fyr, siger Erik Brandt, da Ekstra Bladet overbringe­r ham nyheden om vennens død.

Ud over den mere almindelig­e fritidsbes­kaeftigels­e som tennis var det også hans evner som rytter og jaeger, der havde givet Peter Zobel mange venskaber i de finere kredse.

– Han var elitejaege­r. Det kan man måske grine lidt af, men det betyder noget i den slags kredse.

– Han nedlagde nogle af landets flotteste hjorte – og han kunne også gøre det med bue og pil.

Det var Henriette Zobel, der bekraefted­e dødsfaldet over for Ekstra Bladet søndag aften.

– Ja, han er død i morges, lød det fra ekskonen, der er mor til Peter Zobels to sønner.

Hofjaegerm­esteren, der boede på Baekkeskov Gods i Sydsjaella­nd, blev 81 år gammel.

Mit indtryk var, at det gik meget bedre. Han var vanvittig morsom. Peter var en fantastisk fyr

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark