Ekstra Bladet

HOTDOG I HØJSAEDET

Midtjysk pølsemager er årets hotdog-konge efter hård kamp om tronen

- KARSTEN GØTTLER FOTO: ERNST VAN NORDE kag@eb.dk

Dansk Hotdog Konge anno 2017, Brian Flink fra midtjyske Grauballe, osede af selvtillid i sit hvide saet tøj med tilhørende hat: – Hemmelighe­den er helt enkel, nemlig gode råvarer. Kampen om tronen i det danske pølserige er benhård. Men efter at have vundet det danske pølsemeste­rskab i 2015 kan den midtjyske pølsemager Brian Flink nu kalde sig dansk Hotdog Konge 2017. Til det officielle mesterskab i går på Tangkrogen i Aarhus iførte han hele familien landbotøj fra 30’erne og parkerede sin pølsevogn i lae bag en lille rød Ferguson-traktor, godt med halmballer og en troubadour med guitar.

Avanceret hotdog

Selv spankulere­de Brian Flink fra Grauballe ved Silkeborg rundt i et hvidt saet tøj og hat med skygge. Kulissen lugtede af god gris, og chefen selv osede af selvtillid.

– Brug de bedste råvarer, så kan det ikke gå helt galt. Om vi vinder eller ej, betyder ikke så meget. Det er sjovt at deltage, lød det fra Brian Flink. Grauballem­andens vinderhotd­og er en kende mere avanceret end den gaengse model fra Café Fodkold: Pølsen består af skovgris, kalvekød krydret med braendenae­lde, porre og maelkebøtt­esirup. Den ligger i et brød med drys af hampefrø og sprød maltbyg.

Tilbehøret er blandt andet løgpuré, gaeret sommerkål, grov tomatpuré med skalottelø­g og sennepsfrø, syltet agurk og hakkede aebler. Samt en mayo med kartoffel, bacon og lidt purløg.

Hen over hele herlighede­n drysses knuste flaeskesva­er.

– Den smager helt fantastisk. Det er jo et måltid, jublede grønlandsk­e Bolette Juhl fra Nuuk, mens hun nedkaemped­e den senere vinder-hotdog med øl fra det lille østjyske håndbrygge­ri Øllebryg.

Tilløbssty­kke

Årets hotdog-kåring var en del af Food Festival, som rundede Aarhus Festuge af med et tilløbssty­kke og tusindvis af besøgende.

Komiker Timm Vladimir, der ud over at vaere sjov også er en dygtig kok og kogebogsfo­rfatter, bandt kåringen sammen og sørgede for, at det 11 mand store dommerpane­l, deriblandt lokale Michelin-stjernekok­ke, ikke faldt i søvn.

Yderst på panelets venstre fløj sad tidligere Aarhusborg­mester Nicolai Wammen (S).

Efter den 15. af de 21 deltagende hotdogs så han godt maet ud.

– Jeg er ellers en hård hund til hotdogs. Det er sjovt at vaere dommer, men der bli’r ikke noget stop ved pølsevogne­n på hjemvejen i dag, sagde Nicolai Wammen.

Om vi vinder eller ej, betyder ikke så meget. Det er sjovt at deltage

Bolette Juhl fra Nuuk var begejstret for vinder-hotdoggen: – Det er jo et helt måltid.

 ??  ?? Pølse-konge
Pølse-konge
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark