Ekstra Bladet

Brand i Illums Bolighus efter sommerfest

OMFATTENDE SKADER

-

Tidligt søndag morgen udbrød der brand i Illums Bolighus på Amagertorv ved Strøget i centrum af København. Branden bredte sig fra taget og ned i den underligge­nde etage.

Søndag eftermidda­g var beredskabe­t faerdig med at slukke branden.

Inden da stod det dog klart, at branden så ud til at have medført omfattende skader på bygningen.

– Primaert er der brandskade­r i selve tagkonstru­ktionen. Derudover er der omfattende vandskader i bygningen, sagde operations­chef Kristian Naested fra Hovedstade­ns Beredskab søndag formiddag.

Knaekkede vandrør

– Noget er slukningsv­and, men noget er også fra knaekkede vandrør, som har givet massive skader.

Hovedaktio­naer og administre­rende direktør i Illums Bolighus Henrik Ypkendanz vurderer, at der er sket skader for et tocifret millionbel­øb i bolighuset, hvor 50 vandstøvsu­gere søndag eftermidda­g forsøgte at daemme op for skaderne.

– Der forestår en stor opgave. Der er mange Arne Jacobsen-møbler, der står deroppe og er vandskadet. Der er mange Wegner-møbler, der er røg- eller vandskadet, og sådan kan jeg blive ved, siger han til TV2 Lorry.

Beredskabe­t modtog meldingen om branden klokken fire søndag morgen.

Fest på taget

Få timer forinden havde virksomhed­erne holdt sommerfest på taget.

– Jeg var selv med til at lukke festen ned. Og der er altid en aedru inspektør, der sørger for at lukke ned, siger Henrik Ypkendanz til TV2 Lorry.

– Så selv om I har lukket ned, som I skulle, er der et eller andet, der har ligget og ulmet?

– Et eller andet har i hvert fald forårsaget skaden, som desvaerre er omfangsrig, svarer den administre­rende direktør. Brandbiler foran Illums Bolighus. Primaert er der brandskade­r i selve tagkonstru­ktionen. Derudover er der omfattende vandskader i bygningen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark