Ekstra Bladet

KIM JONG-UN PRØVESPRAE­NGER BRINTBOMBE

- CHRISTIAN NORDENSKJO­LD cn@eb.dk

Nordkorean­sk statsmedie har bragt et billede, der skal forestille Kim Jong-un foran bomben, der blev affyret i går nat. Nordkorea foretog i går den sjette og største atomprøves­praengning, da nationen testede landets indtil videre kraftigste atombombe. Det er blevet fordømt verden over, og det har endnu en gang fået USA’s praesident, til tasterne på Twitter. – Nordkorea har foretaget en stor atomprøves­praengning. Deres ord og handlinger fortsaette­r med at vaere meget fjendtlige og farlige for USA, skriver Trump.

En af Nordkoreas få allierede er Kina, som også fordømmer den nordkorean­ske aktion. Trump mener, at Nordkorea også er blevet en trussel for dets allierede.

For blide

– Nordkorea er en slyngelsta­t, som er blevet en stor trussel og et flovt bekendtska­b for Kina, der har forsøgt at hjaelpe uden succes.

I samme vending kritiserer Trump også Sydkorea for at have vaeret for blide ved naboerne på den koreanske halvø.

– Som jeg har sagt til dem hele tiden, så er Sydkorea ved at finde ud af, at deres forsøg på dialog med Nordkorea om at nedtone konflikten ikke virker, da nordkorean­erne kun forstår én ting.

Tidligere har den amerikansk­e praesident gjort klart, at alle muligheder er på bordet, hvad angår Nordkorea, men praesident­en har endnu ikke udtalt sig om, hvordan USA handler i forhold til den nordkorean­ske atomprøves­praengning.

 ?? FOTO: AP ?? Trusler i luften
FOTO: AP Trusler i luften

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark