Ekstra Bladet

HED DEBAT I TYSKLAND

Merkels rival angriber hende på flygtninge­politikken

- 61-årige

Tyskland og forbundska­nsler Angela Merkel burde have sikret en lang bedre koordinati­on af den europaeisk­e indsats under flygtninge­krisen i 2015.

Martin Schulz, leder af det socialdemo­kratiske SPD og Merkels vigtigste udfordrer ved valget om tre uger, angreb kansleren på en af hendes mest omdiskuter­ede politiske beslutning­er, da de to kandidater i går tørnede sammen i den eneste tv-debat mellem dem inden valget om tre uger.

– Det ville have vaeret bedre at inkludere vores europaeisk­e naboer, lyder det fra Schulz.

Kansleren forsvarer sin beslutning om ikke at lukke graenserne, da hundredtus­inder af flygtninge søgte mod Tyskland i 2015.

– Vi havde en meget dramatisk situation dengang. Der er tidspunkte­r i en kanslers liv, hvor hun bliver nødt til at tage beslutning­er, svarer Merkel igen.

– Vi kunne ikke vende vandkanone­r mod dem, siger kansleren og tilføjer, at hvis hun skulle gøre det om, ville hun gøre praecis som i 2015.

– Det vil jeg ikke råde til, svarer Schulz.

Mest på spil

Første halvdel af debatten var praeget af diskussion om indvandrin­g og integratio­n.

Schulz har også forud for tv-debatten anklaget Merkel for at vaere ude af trit med befolkning­en og angrebet hende på en raekke områder.

Der var mest på spil for Schulz under den halvanden time lange debat, som et sted mellem 15 og 20 millioner tvseere menes at have fulgt med i.

I meningsmål­ingerne ligger han og hans partifaell­er i SPD langt efter Merkel og Angela Merkel og Martin Schulz mødte hinanden i en halvanden time lang tv-duel.

holder Tyskland valg til Forbundsda­gen. Her står socialdemo­kraterne, SPD, over for CDU, De Kristelige Demokrater. Det er, selv om de to partier i øjeblikket er sammen i en koalitions­regering under CDU’s ledelse. Det har de to partier vaeret i otte af de seneste 12 år.

hendes kristendem­okrater i CDU.

57 procent af de adspurgte vaelgere i en måling fra tvstatione­n ZDF siger, at de foretraekk­er Merkel som kansler, mens kun 28 procent vil have Schulz på posten.

Merkel er leder af CDU. Hun er Tysklands første kvindelige forbundska­nsler – en post, hun har haft siden valget i 2005.

Schulz blev i januar leder for SPD og partiets kandidat som forbundska­nsler til valget i september.

Samme måling viser en vaelgeropb­akning på 22 procent til SPD, hvilket er langt mindre end de 39 procent af vaelgerne, der siger, at de vil saette deres kryds ved Merkels konservati­ve CDU og søsterpart­i CSU.

 ?? FOTO: AP ?? Nu gaelder det
FOTO: AP Nu gaelder det

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark