Ekstra Bladet

Steely Dan-stifteren Walter Becker død

-

Walter Becker, der var guitarist og medstifter af bandet Steely Dan, døde i går. Det fremgår af musikerens hjemmeside, hvor der ikke er yderligere oplysninge­r om dødsårsag eller omstaendig­heder. Walter Becker blev 67 år. Han var ikke med ved de to koncerter, Steely Dan spillede i juli i Los Angeles og New York.

Den anden medstifter af bandet, Donald Fagen, sagde på det tidspunkt til musikmagas­inet Billboard, at Becker var ved at komme sig efter en sygdomsper­iode.

Allerede under opvaeksten i New York var Walter Becker meget musikinter­esseret med en forkaerlig­hed for jazzmusike­re som Charlie Parker, Duke Ellington og John Coltrane.

Sideløbend­e med, at han studerede i New York, spillede han musik og arbejdede som sangskrive­r sammen med sanger og keyboardsp­iller Donald Fagen, som han stiftede Steely Dan sammen med i 1972.

Sofistiker­et rock’n’roll

De var begge store fans af 50’ernes beatlitter­atur og valgte at navngive bandet efter en dildo, der figurerer i William S. Burroughs kultroman ’Nøgen Frokost’.

Steely Dan blev kendt for en sofistiker­et rock’n’roll med visse jazzindfly­delser.

Under storhedsti­den i 70’erne skrev Becker og Fagen hits som ’Reelin’ in the Years’, ’Do It Again’ og ikke mindst ’Rikki Don’t Lose That Number’.

Albummet ’Aja’, som blev udgivet i 1977, er at finde på musikmagas­inet Rolling Stones liste over de 500 bedste albums nogensinde.

Gruppen blev optaget i Rock And Roll Hall of Fame i 2001. Walter Becker optraeder her på Jazz and Heritage Festival i New Orleans i 2007. Foto: AP

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark