Ekstra Bladet

Robinson ramt af skandale

AFSLØRING: To af programmet­s veteraner har snydt i årets ekspedit

- LARS SEJR

Årets ’Robinson Ekspeditio­nen’ er ramt af en skandale, der undergrave­r tv-konceptets ånd fuldstaend­ig.

To af programmet­s mest garvede deltagere i aftenens afsnit vaelger at snyde og tigge sig til en stor fisk i en naerliggen­de landsby.

Til årets saeson har man inviteret fem udvalgte ’Robinson’-veteraner med, som kender spillet og aldrig giver op, har det lydt i optakten. Og det er to af dem, Mathias Lynge (2016) og Michael Backer (2013), der står bag den formentlig største skandale programmet­s historie.

I de tidlige morgentime­r, før kamerahold­et sejlede ind på øen, vandrede de nemlig sammen med en tredje deltager, Andreas Jensen, over på den anden side af øen og tiggede mad i en lokal fiskerland­sby. Med sig hjem fik de en stor fisk, som de påstod, at de selv havde fanget – samt en kaempe fordel i et fysisk kraevende program, der i høj grad handler om at overleve sulten.

Kaempe svigt

Louise Runge, producent på ’Robinson Ekspeditio­nen’, bekraefter sagen over for Ekstra Bladet.

– Det er et alvorligt og kaempe svigt. Det alvorlige består i to dele. Der er det enorme regelbrud, og så er der retfaerdig­heden over for de andre hold, der kaemper for at skaffe mad og overleve inden for rammerne. Det er ikke fair konkurrenc­e, hvis nogen snyder, og det her er snyd, konstatere­r hun og fortsaette­r:

– Vi har en sikkerheds­chef, der har nogle lokale medarbejde­re. Gennem dem får vi at vide, at vores deltagere har vaeret ovre at tigge mad. Det er jo en stor ting for de lokale, at vi filmer på øen, så rygterne løb.

Louise Runge har lavet ’Robinson Ekspeditio­nen’ i otte år og laegger ikke skjul på, at man fra produktion­ens side stod tilbage med følelsen af svigt: – Stemningen var ikke god. – Har du nogen sinde oplevet noget lignende i programmet?

– Nej, det har jeg ikke. Det her tager fuldstaend­ig prisen. Man har ikke lyst til at tro på det og i stedet finde undskyldni­nger, men det er bare så klart, hvad der er sket.

For at vaere sikre tog produktion­sholdet hen til fiskerland­sbyen med billeder af alle de mandlige deltagere. Kvinden, der gav dem fisken, udpegede derpå de skyldige.

Sagen er saerligt ømtålelig, da det er Mathias Lynge og Mathias Backer, der står bag.

Meningsløs­t

– Det er vindermenn­esker med en enorm vilje, som jeg sjaeldent har set før. Deres fighter-gen er enormt, og det her er stik modsat det billede vi og seerne har af dem.

– Hvis da så bare de var uduelige overlevere, men de er nogle af de sejeste deltagere, vi nogen sinde har haft med. Det er så meningsløs­t,

Det er et alvorligt og kaempe svigt Det er vindermenn­esker med en enorm vilje, som jeg sjaeldent har set før

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark